Koulutuksen alussa on orientaatiojakso (10 pv), jonka aikana suunnittelet yhdessä kouluttajasi kanssa koulutuksesi sisältöä ja toteutusta. Jos et koe koulutuksen olevan sinulle sopiva, voit päättää koulutuksen 10 päivän orientaatiojakson päätteeksi ja palata ilman seuraamuksia työnhakijaksi. Kouluttaja ohjaa tarvittaessa myös muihin koulutuspolkuihin.

– Robotiikan perusteet
– Ohjelmoinnin perusteet ABB
– ABB RobotStudio etäohjelmoinnin perusteet
– Työnhaun asiakirjat ja työnhaku

Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena Microsoft Teams -ympäristössä.

KOULUTUKSEN KESTO on 20 pv.

Digivalmiuksien parantaminen
– Robotiikan perusteet teoriassa
– Ohjelmoinnin perusteet
– Työkalut ja oheislaitteet robotiikassa
– Ohjelmoinnin syventävät opinnot
– Konenäkö
– ABB RobotStudio simulointi ja etäohjelmointi
– Korttikoulutukset
– Tutustuminen alueen yrityksiin ja yritysvierailu
– Työnhaun asiakirjat ja työnhaku

Teoriaopinnot pyritään pitämään etäopetuksena, osallistuminen mahdollista myös lähiopetuksena. Teoriaopintojen osuus on noin 20 – 30 % koulutuksesta. Ammatilliset käytännön harjoitukset toteutetaan aina lähiopetuksena tai yrityksessä työssä oppimalla.

KOULUTUKSEN KESTO on 60 pv. Tarvittaessa koulutusta voidaan jatkaa henkilökohtaisen suunnitelman mukaan perustellusti. Perusteena koulutuksen jatkamiselle voi olla esimerkiksi työssäoppimisen jatkuminen koulutuksen päättymisen jälkeen tai toiseen koulutukseen hakeutuminen.

Koulutuksen alussa on orientaatiojakso ( 10 pv), jonka aikana suunnittelet yhdessä kouluttajan kanssa koulutuksen sisällön ja toteutuksen. Orientaatiojakson jälkeen opiskelija voi palata ilman seuraamuksia työnhakijaksi te-toimistoon, mikäli koulutusvalinta osoittautuu virheelliseksi. Koulutusta toteutetaan ryhmäkohtaisin sisällöin pääasiassa etäopetuksena.

Digivalmiuksien parantaminen
– Sähkötekniset piirrosmerkit
– Standardien mukaiset vaatimukset sähköasentajalta
– Sähköalan CAD-piirtäminen
– Sähköala työturvallisuus
– Sähköalan ajankohtaiset osaamisvaatimukset.
– Käytännön harjoitukset teollisuus- ja rakennusautomaatioon, valvontajärjestelmiin ja älykkäisiin valaistuohjausjärjestelmiin.
– Turvalliset työmenetelmät
– Henkilökohtaiset keskustelut ja jatkosuunnitelmat

Teoriaopinnot pyritään pitämään etäopetuksena, osallistuminen mahdollista myös lähiopetuksena. Teoriaopintojen osuus on noin 10-20 % koulutuksesta. Ammatilliset käytännön harjoitukset toteutetaan aina lähiopetuksena tai yrityksessä työssä oppimalla.

KOULUTUKSEN KESTO on 40 päivää. Tarvittaessa koulutusta voidaan jatkaa henkilökohtaisen suunnitelman mukaan perustellusti. Perusteena koulutuksen jatkamiselle voi olla esimerkiksi työssäoppimisen jatkuminen koulutuksen päättymisen jälkeen tai toiseen koulutukseen hakeutuminen.
Paikka: Törnäväntie 24, Seinäjoki

– Digivalmiuksien parantaminen tekniikan aloille
– Teknistä perusosaamista, kuten piirustuksen lukemista eri aloilla
– Henkilökohtaiset keskustelut ja ura-ohjausta
– Koulutus- tai työllistymissuunnitelma koulutuksen päätteeksi

Koulutuksen kesto on 10 pv, jonka aikana laaditaan sinulle koulutus tai työnhakusuunnitelma. Koulutusta toteutetaan ryhmäkohtaisin sisällöin Sedun koneilla ja laitteilla. Saat apua ja tukea oman henkilökohtaisen urapolkusi löytämiseen tekniikan alalla. Voit myös tutustua Sedun tekniikanalan koulutuksiin ja oppimisympäristöihin.

Koulutuksen alussa on orientaatiojakso (10 pv), jonka aikana suunnittelet yhdessä kouluttajasi kanssa koulutuksesi sisältöä ja toteutusta, normaalin koulutuksen aikana. Jos päätät opintosi orientaatiojaksoon 10 päivän kohdalla, voit tällöin palata ilman seuraamuksia työnhakijaksi, mikäli koulutusvalinta osoittautuu virheelliseksi. Kouluttaja ohjaa tarvittaessa myös muihin koulutuspolkuihin.

Koulutusta toteutetaan ryhmäkohtaisin sisällöin Sedun koneilla ja laitteilla.

– Digivalmiuksien parantaminen
– Automaatiotekniikka, kuvien luku ja piirtäminen
– Logiikkaohjelmoinnin perusteet ja harjoitukset
– Taloautomaatiosovellusten kuvien luku ja piirtäminen
– Automaatiosovellusten perusteet
– Paloilmoitin-, murtohälytin- ja kameravalvontajärjestelmät
– Kiinteistö- ja taloautomaatiojärjestelmät, kuvien luku ja piirtäminen
– Kiinteistöautomaation perusteet
– Väylätekniikkaan tutustuminen
– KNX: teoriaopinnot, käytännön ohjelmointi- ja kytkentäharjoitukset, pätevyyskoe
– Työnhaun asiakirjat ja työnhaku

Koulutusta toteutetaan ryhmäkohtaisin sisällöin Sedun koneilla ja laitteilla. Sisältö vahvistuu koulutuksen aloituksessa, kun sinulle tehdään oma henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.
– Työnhaku tänään, CV-paja
Tutustuminen eri alojen koulutukseen perusteiden kautta esim.
Henkilökohtaiset keskustelut ja uraohjausta
Koulutus- tai työllistymissuunnitelman laatiminen koulutuksen päätteeksi

Ammatilliset käytännön harjoitukset toteutetaan aina oppilaitosympäristössä. Koulutus voi sisältää verkko-opetuspäiviä erikseen sopien.

o Sähkö- ja automaatio
o Kiinteistön huolto ja automaatio
o Talotekniikka
o Rakentaminen
– Henkilökohtaiset keskustelut ja uraohjausta
– Koulutus- tai työllistymissuunnitelman laatiminen koulutuksen päätteeksi

– Henkilökohtaiset keskustelut ja uraohjausta
– Koulutus- tai työllistymissuunnitelman laatiminen koulutuksen päätteeksi

– Digivalmiuksien parantaminen
– Tekniset dokumentit
– Sähkötekniikan perusteet
– Sähkötyöturvallisuus
– Pneumatiikka
– Anturitekniikka
– Taajuusmuuttajat ja moottoriohjaukset
– PLC- ohjelmointi
– Automatisoitujen solujen turvallisuus
– Robotiikan perusteet
– Tutustuminen alueen yrityksiin ja yritysvierailu

Hitsauskoulutus:
Ennen hitsaajan pätevyyskoetta hitsausta voidaan harjoitella kouluttajan ohjauksessa.
Koulutuksen hinta:
– Teräs: 120 € (sis. alv 24 %) / opiskelija / päivä