Takaisin

Eläintenhoidon ammattitutkinto eläinten kouluttamisen osaamisala

Eläintenhoito

25.11.2022
Ilmajoki, Ilmajoentie 525
Hakuaika:

01.09.2022 - 13.11.2022

Tutkinto
Monimuoto-opiskelu
150 osp

Kenelle?

Eläintenkouluttajan ammattiin valmentava koulutus on tarkoitettu juuri sinulle, joka aiot työskennellä joko pää- tai sivutoimisesti eläinten kouluttajana, työntekijänä tai itsenäisenä yrittäjänä. Koulutus täydentää esim. maatalouslomittajan, eläintenhoitajan tai eläinalan yrittäjän osaamista.

Mitä saat

Eläintenhoidon ammattitutkinnon suoritettuasi osaat kouluttaa eläimiä itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä yrityksessä, joka tarjoaa eläinten kouluttamiseen tai käyttäytymiseen liittyviä palveluja. Osaat auttaa esimerkiksi eläinten ongelmakäyttäytymisen ratkaisemisessa, toimia lemmikkieläinten käyttäytymisneuvojan tai tuotantoeläinten käyttäytymisen asiantuntijan tehtävissä tai esim. kouluttaa hyötykoiria.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Haku koulutukseen 1.9.-13.11.2022

Eläintenkouluttajakoulutus käynnistyy seuraavan kerran marraskuussa 2022.

Saatuamme hakemuksesi otamme sinuun yhteyttä ja varmistamme yhdessä koulutuksen soveltuvuuden juuri sinulle sekä lähdemme yhdessä suunnittelemaan opintojasi.

Koulutuksessa keskitytään pääasiassa koiran, hevosen ja naudan kouluttamiseen. Otamme osallistujien omat toiveet eläinlajista huomioon koulutuksen järjestämisessä.

Osaaminen näytetään käytännön työtehtävissä eläimiä kouluttamalla. Näytöissä osoitat osaavasi toimia vähintään 2 eläinlajin kouluttajana.

Koulutukseen sisältyy kaksi pakollista tutkinnon osaa: Eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, Asiakaspalvelu eläinten kouluttamisessa.

Valinnaiseksi tutkinnon osaksi voit valita Eläinalan yritystoiminnan tai tutkinnon osan toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta. Lue lisää koulutuksesta tutkinnon perusteista https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4454270/reformi/tiedot .

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Lähiopetuspäiviä on 2-4 pv/kk perjantaisin ja lauantaisin. Opintoihin sisältyy lähi-, etä- ja verkko-opintoja sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Kullekin opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS). Opinnot kestävät keskimäärin 1-1,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS) mukaan.

Koulutuksen ensimmäiset lähijaksot ovat Ilmajoella 25-26.11.2022.

Koulutuksen osallistumismaksu on 700 €.
Osallistumismaksun voi maksaa myös erissä.

Mikäli sinulla on riittävästi aikaisempaa osaamista, voit suorittaa tutkinnon oman hoksin mukaisesti lyhyemmässä ajassa. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on alan työpaikka tai oma alan yritys (vähintään 25 työtuntia/viikko).

Lisätietoja

Virpi Norja, p. 040 830 2376, virpi.norja(a)sedu.fi
Irma Uusi-Laitila, p. 040 830 2434, irma.uusi-laitila(a)sedu.fi

Jaa sivu: