Jakeluautonkuljettajan koulutus

25.03.2022 - 26.08.2022

Työvoimakoulutus
Lähiopiskelu

Haluaisitko kuorma-auton tai jakeluautonkuljettajaksi, mutta sinulta puuttuu C-ajokortti sekä ammattipätevyys?

Tule mukaan Vaasassa 12.9.2022 alkavaan jakeluautonkuljettajakoulutukseen.

Kohderyhmänä ovat jakeluauton- ja kuorma-autonkuljettajiksi haluavat, vähintään 21-vuotiaat työnhakijat, jotka ovat soveltuvia kuljetusalalle. Alalla vaaditaan mm. hyvää fyysistä kuntoa sekä asiakaspalvelutaitoja. Sinulla tulee olla vähintään B-luokan ajo-oikeus (muu kuin lyhytaikainen), täytät C-luokan ajoneuvon ajokorttilupaa koskevat terveysvaatimukset sekä pystyt itsenäiseen ja vastuuntuntoiseen työhön. Edellytämme lisäksi riittävää suomen kielen taitoa.

Tavoitteena on saada valmiuksia kuorman käsittelyyn, rahtikirjojen toimittamiseen sekä auton kunnossapitoon ja että opiskelija suoriutuu itsenäisesti tavallisimmista autonkuljettajan tehtävistä, omaa ammattimaisen liikenteen kuljettajalta vaadittavat tiedot ja taidot, toimii työtehtävissään ja liikenteessä vastuullisesti ja huolellisesti ja pyrkii aktiivisesti kehittämään liikennekäyttäytymistään ja työtapojaan. Hän hallitsee myös turvallisen ja taloudellisen ajamisen sekä erilaisia kuormaukseen ja kuorman purkamiseen liittyviä tehtäviä mukaan lukien terminaalin/varaston toiminnot.

Koulutuksen hakuaika päättyy 26.8.2022.

HAKEMINEN
Jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta (’Hae tähän koulutukseen’). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa henkilökohtaisesti ennen hakuajan päättymistä.
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Valinnan esteitä koulutukseen saattavat olla esimerkiksi erilaiset vakavammat rikkeet liikenteessä.

KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUTEEN KUTSUTUT HANKKIVAT OTTEEN AJOKORTTIREKISTERISTÄ! Ote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta voi nyt tulostaa itse pdf-muotoisen ajokorttiotteen maksutta.

Lataa ja tulosta ajokorttiote, ota se mukaasi työvoimakoulutuksen haastatteluvalintaan.

*******HUOM! HAKEMUKSIA EI KÄSITELLÄ ILMAN TRAFICOMin OTETTA.********

KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUS
Haastattelut pidetään 31.8. ja 1.9.2021 Pohjanmaan TE-toimistossa, Vaasan toimipaikassa. Kutsut haastateltaville lähetetään tekstiviestillä.

Koulutus sisältää ajokortin korotuksen B:stä C:hen, kuljetusalan perustason ammattipätevyyden sekä seuraavat korttikoulutukset: trukkikortti, työturvallisuuskortti, hygieniapassi, ensiapu sekä ADR-ajolupakoulutuksen.

Koulutuksesta opiskelijalle aiheutuvia kustannuksia:
Ajokorttilupa hakemus 37 € (ajokorttiluokan korotus)
Ammattipätevyyskortti 50 €
Ammattipätevyyden merkintämaksu 18,50€
ADR ajolupa 44 €
Ensiapu 1-kortti 15 €
Työturvakortti 15 €
Hygieniapassi 15 €
Trukkikortti 15 €
Uusinta, teoriakoe 37 € / kerta
Uusinta, ajokoe 104 € / kerta
Lääkärintodistus (B-kortin omaavalle) lääkärikohtainen.

Koulutuksen kesto on n. 24 viikkoa, josta työssä oppimisen pituus määräytyy henkilökohtaistamisen perusteella.

Koulutuksen aikana lomaa viikko 52 (26.12.2022-1.1.2023).

LISÄTIETOJA
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15, neuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.
Sivulla olevasta chatista saat apua koulutuksiin ja osaamiseen liittyvissä asioissa. Palvelussa voit esittää kysymyksiä nimettömänä.

KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖT
Koulutusvastaava Olli Vienola p. 044 729 2218, email: etunimi.sukunimi@sedu.fi