Kuljettajan ammattipätevyys, jatkokoulutus, Vaasa

11.08.2022 - 06.10.2022

Työvoimakoulutus
Lähiopiskelu

Onko sinulla kuorma-auton, yhdistelmäajoneuvon tai linja-auton ajokortti, mutta ei voimassa olevaa ammattipätevyyttä?

Tämä täydennyskoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhanalaisille linja-auton-, kuorma-auton- ja yhdistelmäajoneuvonkuljettajille, jotka tarvitsevat koulutusta lain vaatiman ammattipätevyyden uusimiseksi tai säilyttämiseksi.

Olet vähintään 21-vuotias, C1-, C-, CE-, D1-, D- tai DE ajo-oikeuden omaava ja kuljetustyötä hakeva. Sinulla on tai on ollut aikaisemmin suoritettu ammattipätevyys joko ajo-oikeuden (C1/C tai D1/D) tai koulutuksessa suoritetun perustason ammattipätevyyden perusteella.

HAKEMINEN
Jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta (’Hae tähän koulutukseen’). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa henkilökohtaisesti ennen hakuajan päättymistä.

Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Valinnan esteitä koulutukseen saattavat olla esimerkiksi erilaiset vakavammat rikkeet liikenteessä. Etukäteen tiedossa oleva työharjoittelupaikka on etu valintatilanteessa.

KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUTEEN KUTSUTUT HANKKIVAT OTTEEN AJOKORTTIREKISTERISTÄ!
Ote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta voi tulostaa itse pdf-muotoisen ajokorttiotteen maksutta.

Lataa ja tulosta ajokorttiote, ota se mukaasi työvoimakoulutuksen haastatteluvalintaan.

KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUS
Haastattelut pidetään 12.10.2022 Pohjanmaan TE-toimistossa, Vaasan toimipaikassa TAI Teamsin kautta. Kutsut haastateltaville lähetetään tekstiviestillä.

Koulutus sisältää 16 lähipäivää sekä työssäoppimista 24 päivää. Sisältö tarkentuu henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin hyväksymistä koulutuksista esimerkiksi ADR-perustason koulutus, työturvallisuuskortti, ennakoiva ajo -koulutus, ensiapu1, ympäristöturvallisuus, digitaalisen ajopiirturin käyttö, lisäksi ajo- ja käsittely/toimintaharjoituksia tarpeen mukaan.

Viranomaisten edellyttämiin lupiin ja kortteihin liittyvät viranomaismaksut opiskelija maksaa itse (mm. kortit 15 €/kpl). Ammattipätevyyspäivän rekisteröimismaksu on 18,50 €/merkintä. Ammattipätevyyden jatkopäiviä tulee olla viisi kappaletta, joten niiden kustannus on yhteensä 92,50 €.

Koulutusaika on 25.10.-20.12.2022
Hakuaika päättyy 6.10.2022

LISÄTIETOJA
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.

KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖT
Koulutusvastaava Olli Vienola p. 044 7292218, email: olli.vienola@sedu.fi