Kuljetusalan ammattipätevyys- ja täydennyskoulutus, Rengonharju

09.08.2022 - 10.10.2022

Työvoimakoulutus
Lähiopiskelu

Onko sinulla kuorma-auton, yhdistelmäajoneuvon tai linja-auton ajokortti, mutta ei voimassa olevaa ammattipätevyyttä? Nyt voit saada ammattipätevyyden voimaan osana kuljetusalan täydennyskoulutusta. Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille yli 20-vuotiaille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaille.

Tähän koulutukseen voivat hakea:
1. C-ajokortilliset, joilla C-kortti on hankittu ennen 10.09.2009 (tai henkilöliikenteessä ennen 10.9.2008)
2. tämän jälkeen C-ajokortin suorittaneet, jotka ovat jossain vaiheessa suorittaneet perustason ammattipätevyyden 140/280 tuntia, mutta pätevyys on vanhentunut tai vanhenemassa.

Valinnoissa otetaan huomioon ajokorttiasetuksen mukaiset terveysvaatimukset.

Tähän koulutukseen voivat hakea:

Valinnoissa otetaan huomioon ajokorttiasetuksen mukaiset terveysvaatimukset.

HAKEMINEN:
Hae koulutukseen 10.10.2022 mennessä. Jätä hakemus hakupainikkeesta "Hae tähän koulutukseen".
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, koska sen perusteella osa hakijoista kutsutaan hakuajan jälkeen haastatteluun.
Valinnan esteitä saattavat olla esimerkiksi erilaiset vakavammat rikkeet liikenteessä. Haastatteluun kutsuttaville lähtetään tekstiviesti 11.10.2022. Haastattelut järjestetään 14.10.2022. Varaudu siis jo hakemustasi jättäessäsi, että 14.10.2022 on mahdollinen haastattelupäiväsi. Et voi tulla valituksi koulutukseen ellet saavu haastatteluun.
Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitovaa eikä sitä, tai koulutukseen osallistumista voi perua ilman pätevää syytä. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.
Valinnoista ilmoitetaan 17.10.2022.
Seuraa valintatietojasi http://www.tyomarkkinatori.fi - TE-palveluiden Oma asiointi - Henkilöasiakas-palvelussa.

KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUTEEN KUTSUTUT HANKKIVAT OTTEEN AJOKORTTIREKISTERISTÄ!
Ote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta voi tulostaa itse pdf-muotoisen ajokorttiotteen maksutta.
Lataa ja tulosta ajokorttiote, ota se mukaasi työvoimakoulutuksen haastatteluvalintaan. Koulutukseen ei voi valita henkilöä, joka ei esitä ajokorttiotetta.

Koulutus sisältää 24 lähipäivää; mm. kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivät (5 kpl), kuljetusalan ammatillisia valmiuksia täydentäviä opintoja sekä ajoharjoittelua ja ajoneuvon käsittelyopetusta.

Lisäksi koulutukseen sisältyy työssäoppimista 16 päivää.

Sisältö tarkentuu henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin hyväksymistä koulutuksista mm. ADR-perusajolupa (P/YP), työturvallisuuskortti, ennakoivan ajon koulutus, ensiapukoulutus, ajo- ja lepoaika-asetus, piirturit.

Viranomaisten edellyttämiin lupiin ja kortteihin liittyvät viranomaismaksut opiskelija maksaa itse.

Ammattipätevyyspäivän rekisteröimismaksu on 18,50 € / merkintä ja ammattipätevyyden jatkopäiviä tulee olla viisi kappaletta. ADR -ajoluvan lunastusmaksu on 50 €. Korttien hinta on n. 15 €/kpl.

Koulutusaika on 26.10.-21.12.2022.
Hakuaika päättyy 10.10.2022.
Haastattelu järjestetään 14.10.2022.

LISÄTIETOJA koulutuksen sisällöstä antavat Sedussa Juha Säippä p. 040 680 7114, juha.saippa@sedu.fi ja Olli Vienola 044 729 2218, olli.vienola@sedu.fi.

Koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:
Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, kulukorvausta ja mahdollista korotettua etuuden osaa.

LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
* Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI
* Koulutusneuvonnan suomenkielisen chat -palvelun ma-pe klo 9-16:00 löydät osoitteesta:
Sivustolta löytyy myös linkit ruotsin- ja englanninkieliseen palveluun.
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

ETELÄ-POHJANMAAN TE-PALVELUT MYÖS
* Facebookissa: www.facebook.com/etelapohjanmaan.tepalvelut