Takaisin

Logistiikan perustutkinto kuljetuspalvelujen osaamisala linja-autonkuljettaja

Logistiikka

19.09.2022
Rengonharju, Lentokentäntie 7
Hakuaika:

03.05.2022 - 04.09.2022

Työvoimakoulutus
Päiväopiskelu
180 osp

Kenelle?

Tule mukaan Ilmajoen Rengonharjulla alkavaan linja-autonkuljettajakoulutukseen.
Koulutus sisältää ajokortin korotuksen B:stä C:hen (tarvittaessa), ja edelleen C:stä D:hen, perustason ammattipätevyyden sekä mm. työturvallisuus- ja ensiapu1-korttikoulutukset. Lisäksi koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso. Koulutuksen aikana suoritetaan logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja. Mikäli sinulla on riittävää kokemusta kuljetusalalla työskentelystä, voidaan sinut valita vaihtoehtoisesti suorittamaan kuljetusalan ammattitutkintoa, henkilökuljetusten osaamisala.

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen työnhakijoille, joilla on koulutustarve ja soveltuvuus asiakaspalveluammatissa toimimiseen.

Koulutuksen tavoitteena on antaa tulevalle linja-autonkuljettajalle sellaiset valmiudet, että hän teknisen suorituksen ja tieliikennettä koskevan lainsäädännön lisäksi hallitsee hyvän ja joustavan asiakaspalvelun. Tavoitteena on, että opiskelija suoriutuu itsenäisesti tavallisimmista linja-autonkuljettajan tehtävistä, omaa ammattimaisen liikenteen kuljettajalta vaadittavat tiedot ja taidot, toimii työtehtävissään ja liikenteessä vastuullisesti ja huolellisesti ja pyrkii aktiivisesti kehittämään liikennekäyttäytymistään ja työtapojaan.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutuksen hakuaika päättyy 4.9.2022.

HAKEMINEN: Jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta (’Hae tähän koulutukseen’). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa henkilökohtaisesti ennen hakuajan päättymistä. Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Tuo siis esiin jo hakemuksessasi kaikki ne seikat, mitkä haluat lukea eduksesi. Valinnan esteitä koulutukseen saattavat olla esimerkiksi erilaiset vakavammat rikkeet liikenteessä. Huomioithan, että koulutushakemus on sitova eikä sitä, tai koulutukseen osallistumista voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai toisen koulutuspaikan saaminen.

KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUTEEN KUTSUTUT HANKKIVAT OTTEEN AJOKORTTIREKISTERISTÄ! Ote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta voi nyt tulostaa itse pdf-muotoisen ajokorttiotteen maksutta. https://asiointi.trafi.fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/kuljettajatietopalvelut
Lataa ja tulosta ajokorttiote, ota se mukaasi työvoimakoulutuksen haastatteluvalintaan. Koulutukseen ei voi valita henkilöä, joka ei esitä ajokorttiotetta.

KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUS: Haastatteluun lähetetään kutsut 5.9.2022 tekstiviestillä. Haastattelut järjestetään 8.9.2022. Voit http://www.te-palvelut.fi Oma asiointipalvelussa seurata koulutusvalinnan etenemistä (tieto haastattelusta/valinnasta)

Hae tähän koulutukseen

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:
Koulutus koostuu mm. seuraavista opinnoista:
- Kuljetusalan perustason ammattipätevyys
- Linja-auton tavarankuljetusten hallinta
- Linja-autokuljetukset (kaupunki- ja seutuliikenne)
- Palveluliikenteen kuljettajan tehtävät
- Kaukoliikenteen kuljettajan tehtävät
- Tilausajoliikenteen kuljettajan tehtävät
- Työssäoppiminen
- Ajo-oikeuden korottaminen B:stä tai C:stä D:hen.
Perustutkinnossa YTO-opinnot (yhteiset tutkinnon osat) henkilökohtaistetaan ja ne vaikuttavat koulutusajan pituuteen. Teemme monipuolista yhteistyötä alueella toimivien kuljetusalan yritysten kanssa.

Koulutuksen aloitus 19.9.2022.

Koulutuksen aikana on lomaa: Syysloma 17.-23.10.2022, Joululoma 22.12.2022-8.1.2023, Talviloma 27.-2.-5.3.2023, Kesäloma 3.-30.7.2023.

Koulutuksen oppiaika määräytyy henkilökohtaistamisen perusteella, arvioitu valmistumisajankohta ennen henkilökohtaistamista on 22.3.2024.

Mikäli henkilöllä on aikaisempia tutkintoja suoritettuna, saattaa oppiaika lyhentyä. Joissakin tapauksissa, oppiaika saattaa vähän pidentyä, riippuen henkilön valmiuksista suoriutua koulutuksesta.

Mikäli henkilöllä on alan koulutus pohjalla, tai hänellä on alalta työkokemusta, henkilö saatetaan henkilökohtaistamisen perusteella ohjata suorittamaan korkeampaa tutkintoa: Kuljetusalan ammattitutkinto, henkilökuljetusten osaamisala.

Pääsyvaatimukset:
- Vähintään 21-vuoden ikä
- Vähintään B-luokan ajo-oikeus (varsinainen ajokortti)
- Hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Tarvittaessa voidaan pyytää todistusta kielitaidosta tai voidaan pyytää osallistumaan Sedun kielikokeeseen.
- Ajokorttiasetuksen edellyttämä terveys (Ryhmä 2)
- Katso tutkintokohtaiset terveydentilavaatimuksetosoitteesta: https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/195377_maarays_oph-2852-2018_tutkintokohtaiset_terveydentilavaatimukset_ammatillise.pdf

Tämän koulutuksen voi toteuttaa myös ilman ajokorttiluokan korotusta, jolloin toteutusaika suunnitellaan henkilökohtaistamisen perusteella.

Opiskelijalle tulevat kustannukset:
Opiskelija maksaa itse ajokorttiin ja ammattipätevyyteen liittyvät viranomaismaksut (myös valokuvat ja lääkärikulut), sekä muiden korttien lunastamisesta aiheutuvat kulut.
Kustannuksia esim.:
- Ammattipätevyyskortti n. 50 €
- Digipiirturikortti 104 €
- Tieturvakortti 15€
- Ensiapu 1-kortti 15 €
- Ajokortti n. 50 € (ajokorttiluokan korotus)
- C-teoriakoe 37 €
- CE-teoriakoe 37 €
- C- ajokoe 104 €
- CE-ajokoe 115 €
- Ammattipätevyyden kirjaaminen voimaan koulutuksen lopussa 18,50 €
- Ammattipätevysoppikirjat + materiaalit koulutuksen aikana omavastuu 100 € sekä vaatepaketin omakustannus (sis. takin, housut ja kengät) 120 €, mikäli asiakas lunastaa itselleen edellä mainitut.
- Lääkärintodistus (B-kortin omaavalle) lääkärikohtainen
- Uusintakokeet aiheuttavat lisämaksuja.

Tutkinto ja koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena, jolloin koulutus on osallistujalle maksuton.
Oppisopimusasioissa ota yhteyttä Sedun oppisopimustoimistoon p. 040 868 0627 tai oppisopimus(at)sedu.fi.

Lisätietoja

LISÄTIETOJA KOULUTUKSESTA:
koulutusvastaava Olli Vienola puh 044 7292218 olli.vienola@sedu.fi
Asiakaspalvelusihteeri Miia Silvennoinen puh 044 735 5469/ 020 145 800, miia.silvennoinen@sedu.fi

LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
* Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI
* Koulutusneuvonnan suomenkielisen chat -palvelun ma-pe klo 9-16:00 löydät osoitteesta: https://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/puhelinpalvelut/puhelin_koulutusneuvonta/index.html Sivustolta löytyy myös linkit ruotsin- ja englanninkieliseen palveluun.
ETELÄ-POHJANMAAN TE-PALVELUT MYÖS
* Facebookissa: www.facebook.com/etelapohjanmaan.tepalvelut
* Twitterissä: @TEpalvelutEPO
* Instagramissa: @tepalvelutepo

Jaa sivu: