Logistiikan perustutkinto, sisälogistiikan osaamisala, palvelulogistiikkatyöntekijä

Logistiikka

08.09.2022
Rengonharju, Lentokentäntie 7

26.04.2022 - 18.08.2022

Työvoimakoulutus
Päiväopiskelu

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille, yli 20-vuotiaille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneet ja motivoituneet hankkimaan itselleen sisälogistiikan tutkinnon ja työllistymään palvelulogistiikan työntekijänä.

Palvelulogistiikkatyöntekijä (varastonhoitaja) osaa tehdä varastoalan tehtäviä käsin ja käyttää varaston tai terminaalin tavarankäsittely laitteita, trukkia ja automatiikalla ohjattavia laitteita. Palvelulogistiikkatyöntekijä osaa täyttää asiakirjoja, joita varastoissa on käytössä, tehdä varastokirjanpitoa käsin tai tietotekniikkaa apuna käyttäen. Perusosaaminen palvelulogistiikkatyöntekijällä on tavaran lähettämisessä ja vastaanotossa, tavaran varastoinnissa, lähetysten keräilyssä, pakkaamisessa, kierrätyksessä ja varaston tietojärjestelmien käytössä.

Koulutuksesta järjestetään INFOTILAISUUS tiistaina 17.5.2022 klo 13.00 Teams:n välityksellä. Tervetuloa mukaan! Pääset mukaan infotilaisuuteen Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta: https://toimistot.te-palvelut.fi/etela-pohjanmaa (tapahtuma ja tapahtuman linkki tilaisuuteen päivittyy myöhemmin)

Hakuaika päättyy 17.8.2022.

Haastattelut järjestetään 24 - 25.8.2022. Haastatteluun valituille ilmoitetaan asiasta tekstiviestillä. Voit http://www.te-palvelut.fi Oma asiointipalvelussa seurata koulutusvalinnan etenemistä (tieto haastattelusta/valinnasta).

Koulutukseen kuuluvat tutkinnon osat:
Pakolliset, 100 osp:
• Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen
• Tavaran käsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajan työskentely
• Tavaran vastaanotto ja säilyttäminen
• Tavaran keräily ja pakkaaminen

Valinnaiset, joista valitaan 45 osp:
• Inventointi
• Tavaran lähettäminen
• Varaston osto- ja myyntitoiminnoissa työskentely
• Tavaran kuljettaminen
• Luvanvaraisten tavaroiden varastoiminen
• Yritystoiminnan suunnittelu
• Vaarallisten aineiden käsitteleminen

YTO-opinnot (yhteiset tutkinnon osat), joilla vahvistetaan työssä ja elämässä tarvittavia perustaitoja, 35 ops:
· Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
· Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
· Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Koulutus alkaa 8.9.2022 ja toteutetaan pääsääntöisesti Rengonharjulla, mutta voidaan toteuttaa muissakin Sedun toimipisteissä tarpeen vaatiessa.

Koulutuksen oppiaika määräytyy henkilökohtaistamisen mukaan, arvioitu valmistumisajankohta ennen henkilökohtaistamista on 21.12.2023.

Kutsumme kielikokeeseen hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi. Kielikokeet järjestetään Sedussa 22.8.2022. Kielikoe sisältää seuraavat osat: puheen ymmärtäminen ja puhuminen (haastattelu), tekstin ymmärtäminen, kirjoittaminen. Riittävä kielitaito on tärkeä, jotta opiskelija osaa noudattaa työturvallisuutta ja pystyy etenemään opinnoissa. Jos hakija saa kokeesta hylätyn tuloksen, hakija ei voi tulla valituksi koulutukseen.

Koulutus on maksuton, opiskelija maksaa itse lupakorteista syntyvät kustannukset noin 15 €/kortti. Näitä lupakortteja ovat mm. työturvallisuuskortti, trukkikortti, ensiapukortti.
Opiskelijan tulee myös maksaa työvaatteiden omavastuu 60 -120 euroa.

Koulutukseen voidaan sisällyttää kuukauden loma (20 pv, arviolta heinäkuu), ja lomaviikkoina mahdollisesti myös viikot 9 ja 42, sekä joulu oppilaitoksen päätöksen mukaan.

Koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:
Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, korotettua etuuden osaa ja kulukorvausta.

LISÄTIETOJA koulutuksen sisällöstä:
Vastuuopettaja: Jenny Loppi p. 040 680 7282, email: etunimi.sukunimi@sedu.fi
Opettaja: Jaakko Marttila p. 040 840 4036, email: etunimi.sukunimi@sedu.fi

LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
* Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI
* Koulutusneuvonnan suomenkielisen chat -palvelun ma-pe klo 9-16:00 löydät osoitteesta:
Sivustolta löytyy myös linkit ruotsin- ja englanninkieliseen palveluun.

ETELÄ-POHJANMAAN TE-PALVELUT MYÖS
* Facebookissa: www.facebook.com/etelapohjanmaan.tepalvelut
* Twitterissä: @TEpalvelutEPO
* Instagramissa: @tepalvelutepo

Sedu Uraluuri, puh. 0800 122 122 ma-pe klo 9.00 - 16.00 maksutonta neuvontaa koulutusvalmentajilta.

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16 tai koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta