Takaisin

Metsäalan ammattitutkinto metsänomistajanaisille, metsätalousyrittäjä (Seinäjoki)

Metsäala

03.04.2023
Ähtäri, Tuomarniementie 55
Jatkuva haku
Tutkinto
Monimuoto-opiskelu
150 osp

Kenelle?

Metsätalousyrittäjän koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet metsänomistaja ja/tai kiinnostunut metsätaloudesta ja metsänhoitoasioista. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta metsäalalta.

Koulutus käynnistyy seuraavan kerran keväällä 2023.

Mitä saat

Suorittamalla metsätalousyrittäjän opinnot saat valmiudet kokonaisvaltaiseen metsänhoidon suunnitteluun ja toteutukseen. Koulutuksen aikana saat kokonaiskäsityksen metsätaloudesta ja metsänhoidosta. Opit myös tunnistamaan omaa tilaa koskevat rajoitteet ja mahdollisuudet. Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus päivittää omaa metsäsuunnitelmaa.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakuaika koulutukseen alkaa tammikuussa 2023.

Koulutukseen voit hakeutua joustavasti läpi vuoden. Vastaanotettuamme hakemuksesi saat kutsun henkilökohtaiseen haastatteluun ja lähdemme yhdessä suunnittelemaan opintojasi.

Hae tähän koulutukseen

Kaikille pakolliset tutkinnonosat:
Metsäalan työtehtävissä toimiminen
Talousmetsien hoitaminen

Suuntautumisen mukaiset tutkinnon osat:
Metsätalouden hoitaminen, Puukaupan tekeminen

Suuntautumisopintojen lisäksi valitset yhden valinnaisen tutkinnon osan seuraavista:
Metsätalouden hoitaminen, Metsätöiden tekeminen, Puunkorjuun tekeminen, Puukaupan tekeminen, Metsätilan arvioiminen ja kaupan valmisteleminen, Puun jatkojalostaminen, Vaativien puunpoistojen tekeminen, Metsätiedon keruu ja sen hyödyntäminen, Metsänparannustöiden toteuttaminen, Luonto- ja maisemapalvelujen tuottaminen, Taajamametsien hoitaminen, Metsäpalveluliiketoiminnan suunnitteleminen, Metsäpalvelun tuottaminen, Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Lähipäiviä järjestetään arkipäivisin ja viikonloppuisin noin 3 pv/kk pääsääntöisesti Ilmajoella ja Seinäjoella. Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti ja suunnitelmassa (HOKS) huomioidaan aikaisempi osaaminen ja koulutus. Metsäalan ammattitutkinto on mahdollista suorittaa noin 1,5 vuodessa.

Osallistumismaksu 250 €. Opiskelija maksaa itse oppikirjat, ruokailun ja matkat.

Voit suorittaa tutkinnon ja koulutuksen omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksella. Tarvittaessa oppisopimus voidaan solmia tutkinnon osa kerrallaan. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä: Sedu oppisopimuspalvelut, p. 040 868 0627 tai s-posti: oppisopimus(at)sedu.fi.

Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä (414 €) koulutusrahastosta. Lisätietoa: http://www.tyollisyysrahasto.fi
Koulutusmaksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa.

Lisätietoja

kouluttaja Johanna Salla-Uitto, p. 040 6807054
kouluttaja Asko Ämmälä, p. 040 830 2177
kouluttaja Jyrki Ilves, p. 040 680 7149
etunimi.sukunimi@sedu.fi

Jaa sivu: