Metsäalan perustutkinto metsuri-metsäpalvelujen tuottaja

Ähtäri, Tuomarniementie 55
Jatkuva haku
Monimuoto-opiskelu

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat työskennellä metsurina tai metsäpalvelujen tuottajana. Haluat käytännönläheisen työn, jossa yhdistyvät luonnontuntemus, kädentaidot ja tekniikka. Sinulla ei tarvitse olla työkokemusta metsäalalta.

Mikäli haluat suorittaa koulutuksen oppisopimuskoulutuksena, sinulla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.

Osaavista metsäalan ammattilaisista on työmarkkinoilla jatkuva pula - Olisitko sinä yksi heistä? Opiskellessasi metsäalan perustutkinnon saat hyvät perustaidot metsän- ja luonnonhoidon, metsien monikäytön sekä puunkorjuun tehtäviin.

Tutkinnon suoritettuasi osaat mm. viljellä metsää kylvämällä ja istuttamalla sekä hoitaa taimikoita ja kasvatusmetsiä metsänhoitosuositusten mukaisesti. Lisäksi olet perehtynyt puun jatkojalostukseen tai osaat hoitaa erikoispuiden kaato- ja hoitopalveluita. Ammattitaidon olet oppinut työskentelemällä oikeissa työkohteissa nykyaikaisella kalustolla.

Voit hakeutua koulutukseen joustavasti läpi vuoden. Vastaanotettuamme hakemuksesi saat kutsun henkilökohtaiseen haastatteluun, jossa varmistamme yhdessä keskustellen soveltuvuutesi koulutukseen. Tämän jälkeen lähdemme yhdessä suunnittelemaan opintojasi.

Koulutuksen aikana kehität osaamistasi seuraavilla osa-alueilla: Metsien hoito ja hyödyntäminen, Metsänhoitopalvelut, Puunkorjuupalvelut, Yritystoiminnan suunnittelu sekä valintasi mukaan Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, Perinteinen hirrenveisto, Turvetuontanto, Metsätraktorin käyttö, Metsätiedon keruu ja sen hyödyntäminen, Vaativien puunpoistojen tekeminen, Taajamametsien hoitaminen.

Opiskella voit joustavasti monimuotokoulutuksena. Lähipäiviä on noin 4 krt/kk. Opiskelu suunnitellaan henkilökohtaisten tarpeidesi mukaan.

Opiskelu on maksutonta.

Koulutukseen osallistuminen ja tutkinnon suorittaminen eivät edellytä aiempaa työkokemusta.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä: Sedu Aikuiskoulutus, oppisopimuspalvelut, p. 020 124 4706 tai oman alueesi oppisopimusviranomaiseen.

kouluttaja Asko Ämmälä, p. 040 830 2177
kouluttaja Jyrki Ilves, p. 040 680 7149
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi

Asiakaspalvelusihteerit puh. 020 124 6200.