Minustako hoitoalalle (äidinkieli muu kuin suomi)

Sosiaali- ja terveysala

12.09.2022
Seinäjoki

26.05.2022 - 31.08.2022

Työvoimakoulutus
Lähiopiskelu

Oletko miettinyt, millaista hoitoalan opiskelu on? Onko äidinkielesi muu kuin suomen kieli? Mietitkö, millainen suomenkielen taito on riittävä? Kaipaatko tarkkaa tietoa, kuinka voit valmistautua soveltuvuustestiin? Oletko pohtinut, onko sinulla kykyä opiskella alan koulutuksessa? Tiedätkö, millaisia vaihtoehtoja sinulla on?

Kuulostavatko edelliset ajatukset tutuille? Jos kyllä, tämä viisi viikon mittainen tutustuminen hoitoalalle on juuri sinulle!

Opiskelijatarina: Ahmad kertoo alasta: https://youtu.be/3E2iAF4wVGM
Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen yli 20-vuotiaille työnhakijoille.

Tavoitteena on, että voit tehdä suunnitelman opiskelusta tai työstä. Tiedät, voiko hoitoala olla sinulle oikea ja hyvä ammatti.

Hae koulutukseen viimeistään 30.8.2022

Täytä hakemus huolellisesti. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Seuraa valinnan etenemistä työvoimahallinnon Oma asiointi -sivujesi kautta.

Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitovaa. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.

Kiinnitä huomiota hakemuksen tekemiseen. Hakemuksen perusteella sinut kutsutaan haastatteluun.
Valintatiedot tulee tekstiviestillä. Koulutus on alkaa maanantaina 12.9.2022 ja päättyy perjantaina 14.10.2022

Koulutuksessa harjoitellaan asioita, joita tarvitaan sosiaali- ja terveysalalla. Ne liittyvät myös soveltuvuuden arviointiin.
Niitä ovat:
- aloitteellisuus ja vastuullisuus
- sosiaalisuus ja itsensä ilmaiseminen
- ongelmanratkaisutaito

Hoitoalalla vaaditaan hyvää terveyttä ja toimintakykyä. Siksi on tärkeä tietää, kuinka voit parantaa omaa hyvinvointia. Koulutuksen aikana tutustut ammattialaan sekä opiskelijoiden tarinoiden että opettajien avulla.
Koulutuksen aikana saat tietää osaamisestasi ammatilliseen koulutukseen sekä asiat, jotka ehkä estävät opiskelua. Saat tietää myös kielitaidon tason. Lisäksi tutustut erilaisiin vaihtoehtoihin, kuinka hoitoalalle voi kouluttautua.
Jokaiselle oppijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Koulutuksen aikana harjoittelet hoitoalaan liittyvissä valmiuksissa, esimerkiksi digi- ja viestintätaitojen, matemaattisen osaamisen sekä luku- ja kirjoitustaidon osalta. Tarvittaessa Sedu lainaa tietokonetta koulutuksen ajaksi. Opiskelijaryhmä voi vaikuttaa koulutuksen sisältöön.

Jokaiselle oppijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Koulutuksen aikana harjoittelet hoitoalaan liittyviä valmiuksia, esimerkiksi digi- ja viestintätaitojen, matemaattisen osaamisen sekä luku- ja kirjoitustaidon osalta. Tarvittaessa Sedu lainaa tietokonetta koulutuksen ajaksi. Opiskelijaryhmä voi vaikuttaa koulutuksen sisältöön.
Saat henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa oman opiskelupolkusi suunnitteluun. Opiskelun aikana käydään läpi työelämän ajankohtaisia sääntöjä, sekä päivitetään CV. Koulutuksen päättyessä keskustelet opettajan kanssa hoitoalan soveltuvuudesta, sekä vahvuuksistasi ja osaamisestasi. Laadit yhdessä opettajan kanssa itsellesi jatkosuunnitelman, joka ohjaa joko hoitoalan koulutukseen hakeutumiseen, muuhun ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseen tai työelämään hakeutumiseen.

Koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:
Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, kulukorvausta ja mahdollista korotettua etuuden osaa.
Koulutus on osallistujalle maksuton.
LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
* Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI
* Koulutusneuvonnan suomenkielisen chat -palvelun ma-pe klo 9-16:00 löydät osoitteesta: https://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/puhelinpalvelut/puhelin_koulutusneuvonta/index.html
Sivustolta löytyy myös linkit ruotsin- ja englanninkieliseen palveluun.

ETELÄ-POHJANMAAN TE-PALVELUT MYÖS
* Facebookissa: http://www.facebook.com/etelapohjanmaan.tepalvelut