Minustako hoitoalalle

26.05.2022 - 06.09.2022

Työvoimakoulutus
Lähiopiskelu

Oletko miettinyt, millaista hoitoalan opiskelu oikein on? Kaipaatko täsmällistä tietoa, kuinka voit valmistautua koulutushakuun ja soveltuvuustestiin? Oletko pohtinut valmiuksiasi alan koulutukseen? Tiedätkö, millaisia vaihtoehtoja sinulla on?

Kuulostavatko edelliset ajatukset tutulle? Lisäksi olet työnhakijana TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ja suomenkielentaitosi on sujuvaa. Jos kyllä, tämä kolmen viikon mittainen kurkistus hoitoalalle on juuri sinulle!

Opiskelijatarina: PASIkertoo alasta: https://youtu.be/5XENMW2lZfA

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen yli 20-vuotiaille työnhakijoille.

Tavoitteena on, että jatkosuunnitelmasi selkeytyy. Käsityksesi sekä omasta soveltuvuudestasi että halustasi hakeutua hoitoalan opintoihin varmistuu.
Koulutuksen aikana kartoitetaan oppijan osaamista ja motivaatiota ammatilliseen koulutukseen, selvitetään mahdolliset opiskelun esteet ja tutustutaan erilaisiin alan kouluttautumisvaihtoehtoihin.

Hae koulutukseen viimeistään 5.9.2022. Täytä hakemus huolellisesti. Valinnat tehdään hakemuksien perusteella. Seuraa valinnan etenemistä Oma asiointi -sivujen kautta. Valintatiedot tulee tekstiviestillä. Koulutus on alkaa maanantaina 19.9.2022 ja päättyy perjantaina 7.10.2022.

Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitovaa. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.

Koulutuksen sisältö muotoutuu osallistujaryhmän tarpeita vastaavaksi henkilökohtaisten opiskelusuunnitelmien(HOPS) perusteella. Koulutuksen aikana oppija harjaantuu ammattialaan liittyvissä valmiuksissa (digi- ja viestintätaidot, matemaattinen osaaminen, sekä luku- ja kirjoitustaito).

Oppija saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa oman opiskelupolkunsa suunnittelemiseen. Opiskelun aikana päivitetään CV ja työhakemus sekä käydään läpi työelämän ajankohtaisia pelisääntöjä.

Koulutuksen päättyessä oppija ja opettaja keskustelevat hoitoalan soveltuvuudesta, oppijan osaamisesta ja vahvuuksista. Oppija ja opettaja laativat jatkosuunnitelman, joka tähtää joko hoitoalan koulutukseen hakeutumiseen, muuhun ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseen tai työelämään hakeutumiseen.

Koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:
Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, kulukorvausta ja mahdollista korotettua etuuden osaa.
Koulutus on osallistujalle maksuton.
LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
* Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI
* Koulutusneuvonnan suomenkielisen chat -palvelun ma-pe klo 9-16:00 löydät osoitteesta: https://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/puhelinpalvelut/puhelin_koulutusneuvonta/index.html
Sivustolta löytyy myös linkit ruotsin- ja englanninkieliseen palveluun.

ETELÄ-POHJANMAAN TE-PALVELUT MYÖS
* Facebookissa: http://www.facebook.com/etelapohjanmaan.tepalvelut