Pintakäsittelyalan perustutkinto maalari

Yhteishaku

21.02.2023 - 22.03.2023

Lähiopiskelu

Yhteishaku: Perustutkinto on tarjolla kevään 2023 yhteishaussa peruskoulupohjaisille hakijoille.

Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakeutuvat koulutukseen Sedun jatkuvan haun kautta.

Maalarin työ on vaihtelevaa ja mielenkiintoista ja sitä tehdään sisä-, tai ulkotiloissa. Alan ammattilainen on hyväkuntoinen, oma-aloitteinen, vastuuntuntoinen, luotettava, yhteistyökykyinen ja joustava ja kätevä käsistään.

Valmistuttuasi voit työskennellä rakennusmaalarina, teollisuusmaalarina, tasoitetöissä vedeneristäjänä, mattotöissä, myyjänä sisustus- ja maalikaupoissa, erikois- ja koristemaalarina, alan yrittäjänä, materiaalien edustajana maahantuojille tai tehtaille.

Muut osaamisalat oppisopimuksella:
-lattianpäällystyksen osaamisala, lattianpäällystäjä
-teollisen pintakäsittelyn osaamisala, pintakäsittelijä
-tuotemaalauksen osaamisala, pintakäsittelijä

Opinnot ovat laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Opinnot kestävät n. 3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella opintoaikasi voi olla lyhyempi.

Koulutuksen aikana opiskelet mm. ennen maalausta tarvittavat suojaukset, vanhoja maalipintojen poistoa, pesua, hiontaa, ja muiden vanhojen pintojen esikäsittelyä. Tasoitukset, kittaukset, silotukset ja hionnat. Maalaaminen käsityömenetelmillä huonetilojen katto-, seinä- ja kalustepintoja. Kiinnittää kuitualustaisia (non woven) tapetteja normaalikorkuisiin asuinhuoneisiin.

Lue Anssin tarina: https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tarinoita-Sedusta/Anssi---maalari

Tiina on yrittäjä: https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tarinoita-Sedusta/Tiina--maalarista-alan-yrittajaksi

Seuraa: Instagram(at)sedu_pintakasittelyala

Tutkinto muodostuu tutkinnon osista. Ammatillisia opintoja tehdään yhteensä 145 osp ja yhteiset tutkinnon osat (35 osp):

- viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
- matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
- yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp

Rakennusmaalauksen osaamisala
Pakolliset tutkinnon osat 85 osp
- Rakennusten korjausmaalaus 50 osp
- Uudisrakennusmaalaus 35 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp
Valinnat tehdään kahdesta eri korista

Lattianpäällystyksen osaamisala 145 osp
Pakolliset tutkinnon osat 50 osp
- Lattianpäällystyksen perustyöt 50 osp

Osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat 35 osp
- Mattotyöt 35 osp
- Parkettityöt 35 osp
- Lattioiden laatoitustyöt 35 osp

Tutustu tarkemmin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4038056/reformi/tiedot

Voit halutessasi opiskella kaksoistutkintona ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lue lisää: https://issuu.com/sedufi/docs/sedu_kaksoistutkintolaisen_opas_2021_web

Sedun opiskelijoilla on lisäksi mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja (väyläopinnot) jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Tutustu väyläopintoihin: https://www.sedu.fi/fi/Opiskelijalle/Vaylaopinnot---silta-ammattikorkeakouluun

Tutkinto ja koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631.

Opiskelijat tarvitsevat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit.

Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.

Opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla tai kansainvälistyä kotimaassa. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaanjakson kesto vaihtelee kahdesta viikosta pariin kuukauteen, ja kv-jaksolle opiskelija saa liikkuvuusapurahan oppilaitoksen kansainvälisistä hankkeista.

Sedusta lähtee vuosittain noin 200 opiskelijaa ulkomaanjaksoille. Sedun yli 30 maan ja yli 80 partnerin verkostosta löytyy varmasti sopiva kohde eri alojen opiskelijoille.

Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus painottaa kansainvälisyyttä opinnoissaan myös kotimaassa, esimerkiksi verkko-opintojen tai kv-projektien kautta. Kansainvälisyysopinnoilla täydennät osaamistasi työtehtäviin, joissa kansainvälisyys ja eri kulttuurien tuntemus ovat hyödyksi.

Sedu Rastaantaival opinto-ohjaaja Vesa Säntti, puh. 040 868 0869, vesa.santti@sedu.fi

Sedu Hakijapalvelut

puh. 040 830 2275 tai 0800 122 122