Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto Kodinhuoltaja (AT)

Kiinteistöpalvelut, Puhtauspalvelut

05.09.2022
Lapua, Ammattikoulunkatu 10

07.04.2022 - 31.12.2022

Oppisopimuskoulutus

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on yrittäjämäistä asennetta sekä aito kiinnostus puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tehtäviin. Kiinnostaako sinua ihmisläheinen työ ja monipuoliset työtehtävät erilaisten asiakkaiden kodeissa tai hoivakodin tehtävissä? Haluat itsenäisen, vastuullisen ja vaihtelevan työn erilaisissa työkohteissa ja haluat työllistyä nopeasti.

Sinulla voi olla jo siivousalan työkokemusta tai vanhentunut puhdistuspalvelualan koulutus ja haluat parantaa työllistymismahdollisuuksiasi. Voit olla myös alanvaihtaja, aiempi alan kokemus ei ole välttämättömyys.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa selvitetään myös aikaisempi osaamisesi sekä mahdolliset tuen tarpeesi. Opintosi suunnitellaan yksilöllisesti omien tavoitteittesi mukaan. Halutessasi voit sisällyttää opiskelusuunnitelmaasi myös yrittäjyysopintoja.

Koulutus antaa laaja-alaiset valmiudet toimia kodinhuoltajana asiakkaiden kodeissa, kotisiivousyrityksissä, kodinomaisissa laitoksissa, erilaisissa hoitolaitoksissa ja palvelukodeissa. Tavoitteenasi voi olla myös ura kotipalveluyrittäjänä. Kodinhuoltajan työt voivat olla ruoka-, puhtaanapito-, tekstiilienhoito- tai hoivapalvelutehtäviä. Kodinhuoltajana et kuitenkaan tee sairaanhoidollisia työtehtäviä.

Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun Oppisopimuspalveluihin oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0627.

Oppisopimuksen voi solmia jo aiemmin, mutta sen on oltava voimassa viimeistään ennen ensimmäistä lähiopetuspäivää.

Oppisopimuskoulutus on maksuton sekä työnantajalle että opiskelijalle.
Ilman oppisopimusta osallistumismaksu 350 €. Hinta sisältää opetuksen ja opetusmateriaalin. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa. Kysy osamaksumahdollisuutta.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea työllisyysrahastosta ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: http://www.tyollisyysrahasto.fi

Lähiopetus toteutetaan päivällä. Koulutuksessa on lomia mm. syys-, joulu- ja talviloma. Oppisopimuskoulutuksen edellytys on, että sinulla on kotityö- ja puhdistuspalvelualan työpaikka. Viikoittainen työaikasi on vähintään 25 h. Tarvittaessa oppisopimus voidaan solmia tutkinnon osa kerrallaan.

Opiskelet omalla oppisopimustyöpaikallasi, itsenäisesti ja lähiopetuksessa oppilaitoksessa. Oppilaitoksessa tapahtuva oppiminen sisältää teoriatuntien lisäksi käytännön harjoituksia. Näytöt annetaan työpaikalla.

Tarkentavat kysymykset oppisopimuksesta Eija Aro, 040 868 0875 etunimi.sukunimi (at) sedu.fi

Vastuuopettaja Helena Turja- Hakala p. 040 868 0837 ja Sirpa Ilves p. 040 868 0743, etunimi.sukunimi (at) sedu.fi