Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto laitoshuoltaja ja/tai toimitilahuoltaja (AT) tai kodinhuoltaja (AT)

Kiinteistöpalvelut, Puhtauspalvelut

30.08.2022
Seinäjoki, Rastaantaival 2
Jatkuva haku
Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksen edellytys on, että sinulla on kotityö- tai puhdistuspalvelualan työpaikka. Voit työskennellä laitoshuoltajana sosiaali- ja terveydenhuollon laitoksissa tai toimitilahuoltajana päiväkodeissa, vanhainkodeissa, oppilaitoksissa, liikuntatiloissa, hotelleissa, kaupoissa/myymälöissä tai teollisuudessa. Kodinhuoltajana työ on ihmisläheistä ja monipuolisia työtehtäviä on erilaisten asiakkaiden kodeissa tai hoivakodeissa.

Viikoittainen työaikasi tulee olla vähintään 25 h. Oppisopimusta solmittaessa varmistamme, että voit opiskella työpaikassasi niitä työtehtäviä, joita laitoshuoltajan, toimitilahuoltajan tai kodinhuoltajan tutkinnon perusteet edellyttävät ja että saat työpaikalla asianmukaista ohjausta.

Opiskelet omalla oppisopimustyöpaikallasi, itsenäisesti ja lähiopetuksessa oppilaitoksessa. Oppilaitoksessa tapahtuva oppiminen sisältää teoriatuntien lisäksi käytännön harjoituksia. Näytöt annetaan työpaikalla, ja näistä osa voi olla muualla kuin omalla työpaikallasi.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa selvitetään myös aikaisempi osaamisesi sekä mahdolliset tuen tarpeesi.

Kysy mahdollista puhdistuspalvelualan oppisopimuspaikkaa Seinäjoen kaupungilta. Lisätietoja antaa ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää, p. 044 340 2549
Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä vastuuopettajaan ja Sedun Oppisopimuspalveluihin oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0627.

Oppisopimuksen voi solmia jo aiemmin, mutta sen on oltava voimassa viimeistään ennen ensimmäistä lähiopetuspäivää.

Oppisopimuskoulutus on maksuton sekä työnantajalle että opiskelijalle. Ilman oppisopimusta osallistumismaksu on 350 €. Hinta sisältää opetuksen ja opiskelumateriaalin. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa. Kysy osamaksumahdollisuutta.

Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea työllisyysrahastosta ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: http://www.tyollisyysrahasto.fi

Lähiopetusta on n. 2-3 kertaa kuukaudessa (klo 15-19). Koulutuksessa on lomia mm. syys-, joulu- ja talviloma.

Tarvittaessa oppisopimus voidaan solmia tutkinnon osa kerrallaan.

Tarkentavat kysymykset oppisopimuksesta Eija Aro p. 040 868 0875, etunimi.sukunimi (at) sedu.fi

Vastuuopettaja Sirpa Ilves p. 040 868 0743, etunimi.sukunimi (at) sedu.fi