Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, Monipalveluosaaja

Seinäjoki, Rastaantaival 2

30.08.2022 - 24.10.2022

Oppisopimuskoulutus

Koulutus on suunnattu sinulle, joka haluat täydentää osaamistasi joko ravitsemus- tai puhdistuspalvelualalla. Sinulla voi olla suoritettuna jo puhdistus- tai ravitsemisalan koulutus, mutta monipalveluosaajana tarvitset osaamista kahdelta alalta.

Monipalveluosaajana voi työskennellä esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa. Osaat toimia asiakaslähtöisesti palvelu- ja jakelukeittiön toimintaympäristössä ja puhdistuspalvelualan työtehtävissä. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta, täydennettynä ravintola- ja catering-alan perusosaamisella sekä tarvittavilla korttikoulutuksilla.

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Lähipäivät toteutetaan iltapäiväkoulutuksena, 1 iltapäivä/kk klo 12-16. Koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opiskelua ja opiskelua omalla oppisopimustyöpaikallasi. Koulutuksessa on lomia, mm. kesällä 4 vkoa. Näytöt annetaan työpaikalla. Koulutusaika tarkentuu jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun Oppisopimuspalveluihin oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0627.

Sisältö
Koulutukseen sisältyy tutkinnon osia henkilökohtaisen osaamisen ja tarpeiden mukaan
puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen ammattitutkinnosta sekä ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta:

ASIAKASPALVELU JA PUHTAUSPALVELUJEN TUOTTAMINEN
- asiakaspalvelu, asiakasturvallisuus, vaitiolovelvollisuus, yrittäjämäisyys ja vastuullisuus, dokumentointi
- laadun toteutuminen ja varmentaminen (mittarit)
- palveluorganisaatio, palvelusopimus/ työohjeet
- tietotekniikan osaamistesti, tunnukset, sähköposti, internet, Moodle
- oman työn suunnittelu
- kustannustietous
- työn organisointi
- EA 1 vastaavat tiedot
- työturvallisuuskorttikoulutus

YLLÄPITOSIIVOUSPALVELUT
- pintamateriaalit
- siivousaineet, - menetelmät, - välineet ja koneet
- siivousaineet: puhdistustapahtuma, pH, siivousaineiden käyttötarkoitus, tuotelehti, käyttöturvallisuus-tiedote, varoitusmerkit, annostelu, suojautuminen
- menetelmät, kostuttaminen, likatyypit ja menetelmät, sanasto
- siivousvälineet, välineiden käyttötarkoitus, ergonomia
- siivouskoneet; yleistä asiaa koneista, yhdistelmäkone, nopea- ja hidaskierroksinen lattianhoito-kone, pölynimuri
- ergonomia, työtapahygienia ja työturvallisuus

PALVELU- JA JAKELUKEITTIÖN TOIMINNOT
- omavalvonta ja hygienialainsäädäntö (hygieniapassi)
- palvelu- ja jakelukeittiön koneet ja laitteet
- ruoanvalmistuksen ajoittaminen
- ruoan kuljettaminen
- esivalmistus jakelukeittiössä
- ammattikeittiön tuotelaatu
- asiakaspalvelu linjastossa
- linjaston hoitaminen
- ruokailutilan ja linjaston puhdistaminen
- suomalainen ruokakulttuuri
- ravitsemussuositukset
- tilauksen tekeminen tuotantokeittiöön
- erityisruokavaliot (verkko-opintoina)

Oppisopimuskoulutus on maksuton opiskelijalle.

Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea työllisyysrahastosta ammattitutkintostipendiä 414 €. Lisätietoja: http://www.tyollisyysrahasto.fi

OPPISOPIMUKSELLA AMMATTIIN

Oppisopimuskoulutuksen edellytys on, että sinulla on ravitsemis- tai puhdistuspalvelu-alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia. Oppisopimusta solmittaessa varmistamme, että voit opiskella työpaikassasi niitä työtehtäviä, joita tutkinnon perusteet edel-lyttävät ja saat työpaikalla asianmukaista ohjausta. Tarvittaessa oppisopimus voidaan solmia tutkinnon osa kerrallaan.

Voit olla ns. vanha työntekijä tai sinut voidaan rekrytoida uutena työntekijänä. Käytä tarvittaessa hyväksesi TE-toimiston palveluja. Jos olet työtön ja saamassa oppisopimustyöpaikan, varmista, onko työnantajalla mahdollisuus saada palkkaukseesi tukea TE-toimistosta.

Jos olet jo alan ammattilainen, kysy lisätietoja tutkinnon suorittamisesta suorina näyttöinä ilman tutkintokoulutusta.

Tarkentavat kysymykset oppisopimuksesta Riitta Annunen puh. 040 868 0627 etunimi.sukunimi(at)sedu.fi

Vastuuohjaaja Teija Pollari p. 040 868 0761, etunimi.sukunimi(at)sedu.fi, (ravitsemisala)
Vastuuohjaaja Riitta Vuorijärvi, p. 040 868 0794, etunimi.sukunimi(at)sedu.fi, (puhdistuspalveluala)