Takaisin

Rakennusalan perustutkinto Talonrakentaja

Rakennusala

Seinäjoki, Rastaantaival 2
Jatkuva haku
Tutkinto
Lähiopiskelu
180 osp

Kenelle?

Rakennusalan perustutkinto on tarkoitettu sinulle, joka olet suorittanut peruskoulun, lukion oppimäärän tai jonkin ammatillisen tutkinnon. Olet kiinnostunut rakennusalasta tai haluat vaihtaa alaa. Opinnot ovat päiväopintoja.

Mitä saat

Työmaalla pääset tekemään perus-, runko- ja valmistustöitä, muurausta ja laatoitusta. Opit toimimaan rakennuspiirustusten mukaisesti. Talonrakentajana voit toimia kirvesmiehen, muurarin, laatoittajan (mm. vesieristys), betoniraudoittajan, betonityöntekijän, massiivipuurakentajan, elementtirakentajan tehtävissä tai maalaus- ja tasoitustyötehtävissä. Talonrakentajana pääset rakentamaan uutta tai korjaamaan vanhaa, ja näet työsi tuloksen.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakulomakkeen saavuttua otamme sinuun yhteyttä ja kutsumme tarvittaessa haastatteluun.

Hae tähän koulutukseen

Rakennusalan perustutkinnon opinnot ovat laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Opintoihin sisältyy työpaikalla oppimista. Opinnot kestävät 1,5-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Talonrakennuksen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat ovat:

- Perustusvaiheen työt

- Runkovaiheen työt

Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet ja valinnaisten tutkinnon osien tarkemmat sisällöt:

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinenperustutkinto/7854762/rakenne

Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lue lisää sedu.fi/kaksoistutkinto (https://issuu.com/sedufi/docs/sedu_kaksoistutkintolaisen_opas_2021_web)

Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Katso lisää https://www.sedu.fi/fi/Opiskelijalle/Vaylaopinnot---silta -ammattikorkeakouluun  

Opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla tai kansainvälistyä kotimaassa. Katso lisää sedu.fi/kansainvälisyys

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.

Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen. Katso lisää sedu.fi/ammattitutkinnot

Voit suorittaa tutkinnon ja koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena, joka on maksutonta. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa teet tutkinnon tai sen osan edellyttämiä työtehtäviä vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631. 

Opiskelijat tarvitsevat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit, joiden omarahoitteiseen hankintaan tulee varautua. Maksuton lounas.

Tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattitutkintostipendiä 414 €. Lue lisää https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi/

Lisätietoja

Opettaja Janne Mäkelä, p. 040 680 7599

Opettaja Jorma Mänty, p. 040 868 0825

s-posti etunimi.sukunimi(at)sedu.fi

Sedu hakijapalvelut, p. 040 830 2275, hakijapalvelut(at)sedu.fi

Haku: 20Y2RakePTalo01

Jaa sivu: