Ravintola- ja catering-ala kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-ala

Seinäjoki, Törnäväntie 24
Jatkuva haku
Tutkinnon osa(t)
Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksen edellytys on, että sinulla on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia.
Työpaikkasi voi olla kokkina ammattikeittiössä esim. päiväkotien, koulujen ja palvelukeskusten keittiössä. Voit työskennellä myös kahvilassa, katu- ja pikaruokapaikassa sekä juhla- ja pitopalveluyrityksissä.
Tarjoilijana voit työskennellä ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, juhlapalvelu- ja matkailuyrityksissä, kahviloissa, pikaruokaravintoloissa ja liikenneasemilla.

Oppisopimusta solmittaessa varmistamme, että voit opiskella työpaikassasi niitä työtehtäviä, joita tutkinnon perusteet edellyttävät ja että saat työpaikalla asianmukaista ohjausta.

Voit olla ns. vanha työntekijä tai sinut voidaan rekrytoida uutena työntekijänä. Käytä tarvittaessa hyväksesi TE-toimiston palveluja. Jos olet työtön ja saamassa oppisopimustyöpaikan, varmista, onko työnantajalla mahdollisuus saada palkkaukseesi tukea TE-toimistosta.

Opiskelet omalla oppisopimustyöpaikallasi, verkossa itsenäisesti ja tietopuolisessa lähiopetuksessa. Näytöt annetaan työpaikalla, joista osa saattaa tapahtua muualla kuin omalla oppisopimustyöpaikallasi.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa selvitetään myös aikaisempi osaamisesi ja taitosi sekä mahdolliset tuen tarpeesi.

Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun Oppisopimuspalveluihin oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0627.
Keskustele työnantajasi kanssa hyvissä ajoin, sillä prosessi kestää useita viikkoja. Oppisopimuksen on oltava voimassa ennen ensimmäistä lähiopetuspäivää.

Opintojen aikana saavutat ammatillisen perusosaamisen:
Kokki:
• ravintola- ja catering-alalla opinnoissa opit suunnittelemaan, valmistamaan ja laittamaan esille houkuttelevaa ja terveellistä ruokaa, erityisruokavaliot huomioiden
• opit perustaidot hygieniasta sekä omavalvonnasta (hygieniapassi)
• opit keittiön kustannuksista, yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toiminnasta
• asiakaspalvelutaidot ovat myös keskeisiä opiskelusisältöjä

Tarjoilija:
• tarjoilijana esittelet, suosittelet, myyt ja tarjoilet ruokia ja juomia
• osaat yhdistää erilaisia ruokia ja juomia keskenään
• osaat suositella ruokajuomia erityyppisille ruoille ja eri tilanteisiin
• osaat hankkia lisämyyntiä
• osaat palvella asiakkaita yksilöllisesti
• suoritat hygienia- ja anniskelupassin

Valinnaiset tutkinnon osat laajentavat osaamistasi mielekkäästi. Lisäksi tutkintoon kuuluvat kaikille perustutkinnoille yhteiset tutkinnon osat (viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja yhteiskunta- ja työelämäosaaminen).
Tutkinto on valmis, kun olet suorittanut kaikki ammatilliset tutkinnon osat sekä yhteiset tutkinnon osat hyväksytysti.
Kts. tutkinnon osat ePerusteet (opintopolku.fi)

Tutkintoon kuuluu yksi osaamisala, joka määräytyy työpaikkasi perusteella. Tarjoamme osaamisaloiksi: asiakaspalvelun osaamisala (tarjoilija) tai ruokapalvelun osaamisala (kokki)

Koulutus on osallistujalle maksuton.

Tarvittaessa oppisopimus voidaan solmia tutkinnon osa kerrallaan.

Tarkentavat kysymykset oppisopimuksesta Eija Aro p. 040 868 0875) sekä tutkinnosta ja opintojen henkilökohtaistamisesta kokki: Teija Pollari (p. 040 868 0761), tarjoilija: Jari-Markus Peltokoski (p.040 8300 422).
Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi(at)sedu.fi