Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, Monipalveluosaaja

24.10.2022
Seinäjoki, Törnäväntie 24

30.08.2022 - 24.10.2022

Tutkinnon osan tai osien suorittaminen
Oppisopimuskoulutus

Koulutus on suunnattu sinulle, joka haluat täydentää osaamistasi joko ravitsemus- tai puhdistuspalvelu-alalla. Sinulla voi olla suoritettuna jo puhdistus- tai ravitsemisalan koulutus, mutta monipalveluosaajana tarvitset osaamista kahdelta alalta.

Monipalveluosaajana voi työskennellä esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa. Osaat toimia asiakaslähtöisesti palvelu- ja jakelukeittiön toimintaympäristössä ja puhdistuspalvelualan työtehtävissä. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta, täydennettynä ravintola- ja catering-alan perusosaamisella sekä tarvittavilla korttikoulutuksilla.

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Lähipäivät toteutetaan iltapäiväkoulutuksena, 1 iltapäivä/kk klo 12-16. Koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opiskelua ja opiskelua omalla oppisopimustyöpaikallasi. Koulutuksessa on lomia, mm. kesällä 4 vkoa. Näytöt annetaan työpaikalla. Koulutusaika tarkentuu jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Koulutukseen sisältyy tutkinnon osia henkilökohtaisen osaamisen ja tarpeiden mukaan
puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen ammattitutkinnosta sekä ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta:

ASIAKASPALVELU JA PUHTAUSPALVELUJEN TUOTTAMINEN
- asiakaspalvelu, asiakasturvallisuus, vaitiolovelvollisuus, yrittäjämäisyys ja vastuullisuus, dokumentointi
- laadun toteutuminen ja varmentaminen (mittarit)
- palveluorganisaatio, palvelusopimus/ työohjeet
- tietotekniikan osaamistesti, tunnukset, sähköposti, internet, Moodle
- oman työn suunnittelu
- kustannustietous
- työn organisointi
- EA 1 vastaavat tiedot
- työturvallisuuskorttikoulutus

YLLÄPITOSIIVOUSPALVELUT
- pintamateriaalit
- siivousaineet, - menetelmät, - välineet ja koneet
- siivousaineet: puhdistustapahtuma, pH, siivousaineiden käyttötarkoitus, tuotelehti, käyttöturvallisuustiedote, varoitusmerkit, annostelu, suojautuminen
- menetelmät, kostuttaminen, likatyypit ja menetelmät, sanasto
- siivousvälineet, välineiden käyttötarkoitus, ergonomia
- siivouskoneet; yleistä asiaa koneista, yhdistelmäkone, nopea- ja hidaskierroksinen lattianhoi-tokone, pölynimuri
- ergonomia, työtapahygienia ja työturvallisuus

PALVELU- JA JAKELUKEITTIÖN TOIMINNOT
- omavalvonta ja hygienialainsäädäntö (hygieniapassi)
- palvelu- ja jakelukeittiön koneet ja laitteet
- ruoanvalmistuksen ajoittaminen
- ruoan kuljettaminen
- esivalmistus jakelukeittiössä
- ammattikeittiön tuotelaatu
- asiakaspalvelu linjastossa
- linjaston hoitaminen
- ruokailutilan ja linjaston puhdistaminen
- suomalainen ruokakulttuuri
- ravitsemussuositukset
- tilauksen tekeminen tuotantokeittiöön
- erityisruokavaliot (verkko-opintoina)

Oppisopimuskoulutus on maksuton opiskelijalle.

OPPISOPIMUKSELLA AMMATTIIN

Oppisopimuskoulutuksen edellytys on, että sinulla on ravitsemis- tai puhdistuspalvelu-alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia. Oppisopimusta solmittaessa varmistamme, että voit opiskella työpaikassasi niitä työtehtäviä, joita tutkinnon perusteet edellyttävät ja saat työpaikalla asianmukaista ohjausta. Tarvittaessa oppisopimus voidaan solmia tutkinnon osa kerrallaan.

Tarkentavat kysymykset oppisopimuksesta Riitta Annunen puh. 040 868 0627 etunimi.sukunimi(at)sedu.fi

Vastuuohjaaja Teija Pollari p. 040 868 0761, etunimi.sukunimi(at)sedu.fi, (ravitsemisala)
Vastuuohjaaja Riitta Vuorijärvi, p. 040 868 0794, etunimi.sukunimi(at)sedu.fi, (puhdistuspalveluala)