Takaisin

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto lähihoitajakoulutus maahanmuuttajalle (työvoimakoulutus)

Sosiaali- ja terveysala

21.11.2022
Seinäjoki, Suupohjantie 45
Hakuaika:

28.06.2022 - 23.10.2022

Työvoimakoulutus
Päiväopiskelu
180 osp

Kenelle?

Tämä koulutus on tarkoitettu Sinulle, jos äidinkielesi ei ole suomi. Et ole nyt töissä tai sinun työ mahdollisesti loppuu pian. Olet yli 20-vuotias. Olet kiinnostunut lähihoitajan monipuolisesta työstä. Arvostat vanhuksia. Opinnot ovat päiväopintoja. Opiskelu tapahtuu suomen kielellä.

Mitä saat

Kun olet suorittanut tämän sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, voit työskennellä lähihoitajana. Hoidat, kuntoutat ja ohjaat vanhuksia.

Työtä on tarjolla hyvin. Työpaikkasi voi olla vanhuksen koti, hoivakoti, asumispalveluyksikkö, päivätoiminta, palvelukeskus, terveyskeskus tai sairaala.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hae 23.10.2022 mennessä. Täytä hakemus huolellisesti, sillä sen perusteella osa hakijoista kutsutaan soveltuvuustestaukseen. Seuraa sähköpostiasi, sillä kutsu testaukseen ja ohjeet tulevat sähköpostiisi.

Soveltuvuustestaus järjestetään 2.11.2022. Koe on yksipäiväinen. Varaa koko päivä.
Päivän aikana arvioimme sinun motivaatiota, opiskeluedellytyksiä, matemaattista osaamista, vuorovaikutustaitoja ja terveydentilaa.

Suomen kielen taitosi kartoitetaan ohjaavalla kielitestillä. Opiskelu tapahtuu suomen kielellä, joten kielitaitosi tulee olla riittävä (A2.2.) niin puheen kuin kirjoittamisen osalta.

Hae tähän koulutukseen

Suoritat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, lähihoitaja. Osaamisala on Ikääntyneen hoito ja kuntoutuminen. Lähihoitajan tutkintoon kuuluu viisi tutkinnon osaa, sekä yhteiset tutkinnon osat eli YTO-opinnot.

Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7854765/rakenne

Koulutus alkaa opiskeluvalmiuksia tukevilla Oiva-opinnolla. Oiva-opinnot tarkoittavat, että saat tukea suomen kielen, matematiikan ja muiden opiskeluvalmiuksien edistämiseksi.

Opiskelet ensin Kasvun ja osallisuuden edistäminen -tutkinnon osan. Sen aikana saat varmuuden, onko lähihoitajan opiskelu ja työ sinulle sopivaa.

Opinnoissa eteneminen edellyttää suomen kielen taidon hyvää kehittymistä. Edistymistä seurataan säännöllisesti.

Lomaa on heinäkuussa 20 päivää. Lisäksi viikot 9 ja 42 sekä joulu ovat lomaa.

Opinnot ovat yhteensä 180 osaamispistettä. Koulutus kestää noin 3 vuotta. Tutkinto on valmis, kun kaikki opinnot ja näytöt on suoritettu.

Tutustu Sora-lainsäädännön terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä. https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle
Varaudu esittämään rikosrekisteriote koulutuksen aikana, jos opintoihisi liittyy työharjoittelua alaikäisten parissa.

Alaine ja Shihab kertovat: https://youtu.be/jm_Z9oq4OYc

Lisätietoja

Lisätietoja työvoimakoulutuksesta
Koulutusneuvonta 0295 020 702, arkipäivisin kello 9:00-16:15
TAI koulutusneuvonnan suomenkielinen chat-palvelu, arkipäivisin kello 9:00-15:00: https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-yleinen-neuvontapalvelu
o sivustolta löytyy myös linkit ruotsin- ja englanninkieliseen palveluun
TAI koulutusneuvontaa facebookissa: www.facebook.com/koulutusneuvonta

Lisätietoja Sedun koulutuksesta
opettaja Kyllikki Anttila, p. 040 830 4106, kyllikki.anttila(at)sedu.fi
Sedu Hakijapalvelut, p. 040 830 2275, hakijapalvelut(at)sedu.fi

Jaa sivu: