Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto lähihoitajakoulutus maahanmuuttajalle

Sosiaali- ja terveysala

21.11.2022
Seinäjoki, Suupohjantie 45

28.06.2022 - 23.10.2022

Päiväopiskelu

Tämä koulutus on tarkoitettu Sinulle, jos äidinkielesi ei ole suomi. Olet kiinnostunut lähihoitajan monipuolisesta työstä. Opinnot ovat päiväopintoja. Opiskelu tapahtuu suomen kielellä.

Kun olet suorittanut koko sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, voit työskennellä lähihoitajana.

Tämä maahanmuuttajille tarkoitettu opiskeluryhmä koostuu työvoimakoulutuksen ja omaehtoisen koulutuksen opiskelijoista. Ryhmän osaamisalana on Ikääntyneen hoito ja kuntoutuminen. Hoidat, kuntoutat ja ohjaat vanhuksia. Työpaikkasi voi olla vanhuksen koti, hoivakoti, asumispalveluyksikkö, päivätoiminta, palvelukeskus, terveyskeskus tai sairaala. Työtä vanhusten hoitajana on tarjolla hyvin.

Omaehtoisesti opiskeleva voi hakeutua haluamaansa osaamisalaan, joita ovat lisäksi Lasten ja nuorten kasvatus ja hoito, Mielenterveys- ja päihdetyö, Sairaanhoito ja huolenpito, Suunhoito ja Vammaistyö. Valinta osaamisalan opiskelijaksi tehdään yksilöllisesti.

Hae 23.10.2022 mennessä. Täytä hakemus huolellisesti, sillä sen perusteella osa hakijoista kutsutaan soveltuvuustestaukseen. Seuraa sähköpostiasi, sillä kutsu testaukseen ja ohjeet tulevat sähköpostiisi.

Soveltuvuustestaus järjestetään 2.11.2022. Koe on yksipäiväinen. Varaa koko päivä.
Päivän aikana arvioimme sinun motivaatiota, opiskeluedellytyksiä, matemaattista osaamista, vuorovaikutustaitoja ja terveydentilaa.

Suomen kielen taitosi kartoitetaan ohjaavalla kielitestillä. Opiskelu tapahtuu suomen kielellä, joten kielitaitosi tulee olla riittävä (A2.2.) niin puheen kuin kirjoittamisen osalta.

Suoritat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, lähihoitaja. Lähihoitajan tutkintoon kuuluu viisi tutkinnon osaa, sekä yhteiset tutkinnon osat eli YTO-opinnot.

Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet:

Koulutus alkaa opiskeluvalmiuksia tukevilla Oiva-opinnolla. Oiva-opinnot tarkoittavat, että saat tukea suomen kielen, matematiikan ja muiden opiskeluvalmiuksien edistämiseksi.

Opiskelet ensin Kasvun ja osallisuuden edistäminen -tutkinnon osan. Sen aikana saat varmuuden, onko lähihoitajan opiskelu ja työ sinulle sopivaa.

Opinnoissa eteneminen edellyttää suomen kielen taidon hyvää kehittymistä. Edistymistä seurataan säännöllisesti.

Kesäloma on kaksi kuukautta, kesäkuu ja heinäkuu. Lisäksi viikot 9 ja 42 sekä joulu ovat lomaa.

Opinnot ovat yhteensä 180 osaamispistettä. Koulutus kestää noin 3 vuotta. Tutkinto on valmis, kun kaikki opinnot ja näytöt on suoritettu.

Tutustu Sora-lainsäädännön terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä. https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle
Varaudu esittämään rikosrekisteriote koulutuksen aikana, jos opintoihisi liittyy työharjoittelua alaikäisten parissa.

Alaine ja Shihab kertovat: https://youtu.be/jm_Z9oq4OYc

opettaja Kyllikki Anttila, p. 040 830 4106, kyllikki.anttila(at)sedu.fi