Takaisin

Talotekniikan ammattitutkinto Nuohooja (AT)

Talotekniikka

Seinäjoki, Rastaantaival 2
Jatkuva haku
Tutkinto
Näyttö
150 osp

Kenelle?

Suoraan näytöillä suoritettava nuohoojan ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet jo nuohousalalla. Suorittaakseen tutkinnon suoraan näytöillä, sinulla tulee olla soveltuvuus alalle, riittävä tietopuolinen osaaminen, hyvä fyysinen kunto, riittävä suomen kielen taso sekä hyvän asiakaspalvelun edellytykset. Sinulla tulee olla myös työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.
Henkilökohtaistamisen yhteydessä varmistetaan, onko tutkinnon suoritusvalmiudet suoraan näytöillä mahdollista. Mikäli valmiudet eivät ole riittävät, kartoitetaan valmistavan koulutuksen tai työtehtävien laajentamisen tarve. Tutkinnon suorittaakseen sinulla tulee olla työpaikassa mahdollisuus tehdä alan tutkintoon liittyviä nuohoojan monipuolisia työtehtäviä. Tutkinnossa vaadittavat näytöt suoritetaan alan yrityksissä. Ammattitutkintoon valmistavan tietopuolisen koulutuksen voit hankkia Nuohousalan Keskusliitosta. Tutkintoihin valmistavat lähijaksot pidetään Laukaalla. Edellytämme, että valmistava koulutus on suoritettu hyväksytysti.

Mitä saat

Tavoitteena on nuohoojan ammattitutkinnon suorittaminen näyttötutkintona ilman valmistavaa koulutusta sekä antaa monipuoliset tiedot ja valmiudet työskennellä erilaisissa nuohoojan työtehtävissä itsenäisesti.
Talotekniikan ammattitutkinnon suorittaneene nuohoojana (AT) osaat nuohota tulisijat ja savuhormit hyvää kädentaitoa osoittaen tehokkaasti, oikein ja siististi. Tunnet alan lainsäädännön, ohjeet sekä suositukset. Osaat neuvoa ja opastaa asiakkaita palamiseen, korvausilmaan, tulisijoihin ja savuhormeihin liittyvissä suunnittelu-, asennus-, käyttö- ja huoltoasioissa. Hallitset palonehkäisyn perusteet ja tunnet tärkeimmät kiinteistöjen palo- ja asumisturvallisuuteen vaikuttavat tekijät sekä tunnistat puutteet ja riskit.
Nuohooja (AT) tutkinnon suorittaneena toimit palo- ja asumisturvallisuuden nuohousalan ammattilaisena joko itsenäisenä ammatinharjoittajana tai osana isompaa tiimiä.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Voit hakea koulutukseen hakulomakkeen kautta (jatkuva haku).

Hae tähän koulutukseen

Talotekniikan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Laajuuden määrittää opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (50 osaamispistettä).
Nuohouksen osaamisala, nuohooja 150 osp, suoritetaan seuraavat tutkinnon osat:
Pakolliset tutkinnon osat: 100 osp
- Tulisijojen ja savuhormien nuohous, 50 osp
- Kiinteistöjen palo- ja asumisturvallisuuden tarkkaileminen, 50 osp
Valinnaiset tutkinnon osat : 50 osp, esim.:
- Ilmanvaihtojärjestelmien tasapainotus, 25 osp
- Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistaminen, 25 osp
Tutkinnon osa tai osia talotekniikan ammattitutkinnon toiselta osaamisalalta, 25-50 osp
Tutkinnon osa toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 25 osp
Tutkinnon sisällöt tarkemmin eperusteista.

Henkilökohtaisessa osaamisen kehittämisen suunnitelmassa (HOKS) opiskelijan osaaminen, tutkinnon perusteet sekä työpaikan työtehtävät on sovitettu yhteen. Opiskeluaika ja tutkinnon suorittamisaika määräytyvät yksilöllisesti.

Oppisopimus:
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus.
Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu, oppisopimuspalvelut, p. 040 868 0627 tai s-posti: oppisopimus@sedu.fi
Mikäli osallistut koulutukseen oppisopimuksella, muista kertoa hakemuksessa minkä oppisopimustoimiston kanssa sopimuksesi on tehty.

Lisätietoja

opettaja Milla Peltola, puh. 040 868 0129
s-posti etunimi.sukunimi@sedu.fi

Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122, hakijapalvelut@sedu.fi

Haku: 20Y2TateANuohnä02

Jaa sivu: