Takaisin

Talotekniikan perustutkinto Putkiasentaja

Talotekniikka

Seinäjoki, Rastaantaival 2
Jatkuva haku
Tutkinto
180 osp

Kenelle?

Talotekniikan perustutkinto on tarkoitettu sinulle, joka olet suorittanut peruskoulun, lukion oppimäärän tai jonkin ammatillisen tutkinnon. Olet kiinnostunut talotekniikasta tai haluat vaihtaa alaa. Opinnot ovat päiväopintoja.

Mitä saat

Opit lukemaan mm. LVI-piirustuksia, asentamaan ja hitsaamaan LV-laitteita sekä tekemään materiaalihankintoja. Opit tuntemaan materiaalien ominaisuuksia ja tekemään energiataloudellisia ratkaisuja.

Putkiasentajana työsi sisältää vesi- ja viemärilaitteistojen sekä erilaisten lämmitysjärjestelmien asennus-, korjaus-, säätö- ja huoltotyötä. Työtä tehdään rakennustyömailla, teollisuudessa, suurkiinteistöissä, kiinteistönhuoltoyhtiöissä, vesilaitoksissa ja yksityiskodeissa.

Perustutkinnossa voit erikoistua putki-, ilmastointi-, lämmityslaite- tai kylmäasennukseen, tekniseen eristämiseen tai rakennuspeltiasennukseen ja voit valita myös näistä tutkinnon osista.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen jatkuva haku.
Täytä hakulomake huolellisesti.
Kun saamme hakemuksesi, lähdemme heti suunnittelemaan kanssasi koulutuksen toteutusta.

Hae tähän koulutukseen

Talotekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Opintoihin sisältyy työpaikalla oppimista. Opinnot kestävät 1,5-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Putkiasennuksen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat:

-Lämmitysjärjestelmien asentaminen

-Käyttövesijärjestelmien asentaminen

-Viemärijärjestelmien asentaminen

Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet ja valinnaisten tutkinnon osien tarkemmat sisällöt:

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinenperustutkinto/7854768/rakenne

Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lue lisää sedu.fi/kaksoistutkinto (https://issuu.com/sedufi/docs/sedu_kaksoistutkintolaisen_opas_2021_web)

Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Katso lisää https://www.sedu.fi/fi/Opiskelijalle/Vaylaopinnot---silta -ammattikorkeakouluun  

Opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla tai kansainvälistyä kotimaassa. Katso lisää sedu.fi/kansainvälisyys

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.

Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen. Katso lisää sedu.fi/ammattitutkinnot

Voit suorittaa tutkinnon ja koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa teet tutkinnon tai sen osan edellyttämiä työtehtäviä vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631.

Opiskelijat tarvitsevat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit, joiden omarahoitteiseen hankintaan tulee varautua. Maksuton lounas.

Tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattitutkintostipendiä 414 €. Lue lisää https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi/

Lisätietoja

opettaja Toni Koski p. 040 680 7688
opinto-ohjaaja Vesa Säntti, puh. 040 868 0869
s-posti etunimi.sukunimi@sedu.fi

Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122, hakijapalvelut@sedu.fi

koulutuksen tunnus 21Y2TatePPutk01

Jaa sivu: