Takaisin

Tuotantoeläinten tilasiemennys, nauta 50 osp

Maatalousala

08.11.2022
Ilmajoki, Ilmajoentie 525
Hakuaika:

01.09.2022 - 26.10.2022

Tutkinnon osa(t)
Lähiopiskelu
50 osp

Kenelle?

Koulutus on sinulle, joka haluat oppia siementämään oman tilasi nautoja tai olet työsuhteessa tilaan, jonka nautoja sinun on tarkoitus ryhtyä siementämään koulutuksen päätyttyä.
Sinulla on alan työkokemusta ja mielellään myös alan koulutusta.

Mitä saat

Tutkinnon osan suoritettuasi saat eläinsuojelulain edellyttämän kelpoisuuden nautojen keinosiementämiseen omalla tilalla tai tilalla, johon olet palvelussuhteessa.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Haku koulutukseen 1.9.-25.10.2022
Saatuamme hakemuksesi otamme sinuun yhteyttä ja varmistamme yhdessä koulutuksen soveltuvuuden juuri sinulle sekä lähdemme yhdessä suunnittelemaan opintojasi.

Koulutukseen otetaan 12 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli koulutukseen ei hakeudu riittävästi opiskelijoita, pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus tai siirtää se toiseen ajankohtaan.

Koulutuksen hinta on 1600 €, (alv 0%). Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa 10 pv ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.

Hae tähän koulutukseen

Sisältö:
- keinosiemennystekniikka,
- anatomiaa ja fysiologiaa hedelmällisyyden näkökulmasta,
- kiimantarkkailu,
- hedelmällisyyshäiriöt,
- hedelmällisyyden tunnusluvut,
- siemenen hankinta, käsittely ja varastointi,
- tietojen tallennus,
- siemennysvälineiden puhdistus, huolto ja ylläpito.

Koulutus koostuu kahdesta lähipäivästä Ilmajoella Sedulla 8.-9.11.2022 sekä 5 x 3 h omalla tilalla/työpaikalla tapahtuvasta opetuksesta.
Koulutus järjestetään yhteistyössä osuuskunta Faban kanssa. Teoriapäivien kouluttajina toimivat eläinlääkäri Kirsi Vartia ja tuotepäällikkö Jaana Vuolteenaho. Käytännön opetuksesta tiloilla vastaavat Faban seminologit.

Koulutuksen jälkeen osaaminen osoitetaan näytöllä. Hyväksytty näyttö antaa kelpoisuuden nautojen keinosiementämiseen omalla tilalla tai tilalla, johon henkilö on palvelussuhteessa.

Lisätietoja tutkinnon osasta ja sen suorittamisesta löydät tutkinnon perusteista: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/4914571/tutkinnonosat/5021815

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS). Siinä suunnitellaan opinnot, aikataulut sekä ohjauksen ja tuen tarve. Tavoitteena on saada tutkinnon osan suoritus (näyttö) tehtyä viimeistään 31.5.2023 mennessä

Koulutuksen hinta on 1600 €, (alv 0%). Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa 10 pv ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.

Lisätietoja

Lisätietoja:
Jaana Vuolteenaho, Faba, puh. 040 311 5606, jaana.vuolteenaho(a)faba.fi
Irma Uusi-Laitila, Sedu, puh. 040 830 2434, irma.uusi-laitila(a)sedu.fi

Jaa sivu: