Turvallisuusalan ammattitutkinto

Kurikka, Huovintie 1
Jatkuva haku
Monimuoto-opiskelu

Oletko kiinnostunut yksityisestä turvallisuusalasta ja vartijan työstä tai työskenteletkö jo alan työtehtävissä?
Suoritettuasi uuden turvallisuusalan ammattitutkinnon voit toimia esim. elinkeinoelämän palveluksessa vartijana, reseptionistina, järjestyksenvalvojana, poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetettuna järjestyksenvalvojana, myymälätarkkailijana, arvokuljettajana, henkivartijana, turvatarkastajana, vartijapalomiehenä tai esimiehenä.

Koulutus on tarkoitettu sinulle aikuinen, rehellinen ja luotettava, joka koet olevasi sopiva ominaisuuksiesi puolesta turvallisuusalalle.

Työssäsi turvallisuusalalla päivät ovat hyvin erilaisia ja työtehtävät ovat vaihtelevia. Työtä löytyy niin itsenäistä ja vastuuta haluavalle esim. piiri- ja hälytystyöskentely kuin myös sosiaalisesta kanssakäymisestä pitävälle esim. myymälät ja hotellien vastaanotto. Työkenttäsi voi olla ympäri Suomea.

Koulutuksen aikana teet paljon käytännön projekteja sekä suunnittelet, järjestelet ja työskentelet erilaisissa tapahtumissa.

Voimankäyttökoulutuksessa opiskelet mm. seuraavia asioita: kaasusumutin, teleskooppipatukka ja järjestyksenvalvojan voimankäyttöä.

Koulutus sisältää myös vartijan ja järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen. Suoritat myös tulityö-, työturvallisuus ja ensiapukortit.

Oppilaitoksen toimesta haetaan poliisin lausunto hakijan soveltuvuudesta turvallisuusalalle.

Osallistumismaksu on 350 €. Maksua ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opintonsa.

Koulutukseen voi hakea Kelan opintotukea tai aikuiskoulutustukea.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin sinulla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimusopiskelu on maksutonta. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä: Työelämäpalvelut, oppisopimus p. 040 868 0627 tai s-posti: oppisopimus(at)sedu.fi

Jos olet työtön työnhakija, kysy mahdollisuudesta osallistua koulutukseen TE-toimistostasi. Lue lisää täältä: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta_koulutus/omaehtoinen_opiskelu/index.html

Mikäli aiot opiskella työttömyysetuudella, oikeus etuuteen on selvitettävä ennen koulutuksen alkua TE-toimiston kanssa.

Mikäli suoritat koko tutkinnon, sinulla on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 414 €. Lisätietoja löydät osoitteesta: http://www.tyollisyysrahasto.fi

Tutustu Sora-lainsäädännön asettamiin tämän tutkinnon terveydentilavaatimuksiin

Sedulla on tiivis yhteistyö alan yritysten kanssa. Osan näytöistä voit suorittaa työelämän oikeissa työtehtävissä.

Koulutuksesta n. 100 päivää opiskellaan koululla. Koulutukseen kuuluu myös yritys- ja tietoturvallisuutta. Työpaikalla tapahtuva oppiminen alkaa keväällä koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Osa työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta on myös mahdollista tehdä ulkomailla.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti, mutta koulutuksen luonne vaatii aktiivista osallistumista koulutuspäiviin klo 8.15 – 15.00.

Työllistyminen alalla on erittäin hyvä.

Turvallisuusalan ammattitutkinto on uusi, sitä ennen käytössä oli Vartijan ammattitutkinto.

Janne Laine, p. 040 868 0103
s-posti etunimi.sukunimi(at)sedu.fi