Takaisin

Välinehuoltoalan perustutkinto välinehuoltaja (työvoimakoulutus)

Sosiaali- ja terveysala

09.01.2023
Seinäjoki, Suupohjantie 45
Hakuaika:

17.08.2022 - 27.11.2022

Työvoimakoulutus
Lähiopiskelu
180 osp

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jos olet yli 20-vuotias työtön tai työttömyysuhan alainen TE-toimiston asiakas.

Olet järjestelmällinen ja työskentelet huolellisesti. Tiedät, että kykenet pikkutarkkaan ja sorminäppäryyttä vaativaan työhön. Sinulle on luontevaa työskennellä niin yksin kuin ryhmässä.

Mitä saat

Välinehuoltaja huolehtii välineiden ja laitteiden puhdistuksesta, desinfioinnista, toimintakunnosta, pakkaamisesta ja steriloinnista. Esimerkiksi sairaalan välinehuoltokeskuksessa välinehuoltaja pääasiassa käsittelee erilaisia yksittäisiä instrumentteja ja välineitä sekä kokoaa erilaisia leikkausvälinesarjoja.

Välinehuoltaja työskentelee mm. sairaaloiden ja terveyskeskusten välinehuoltokeskuksissa, leikkaussaleissa, laboratorioissa, yksityisillä hammaslääkäri- ja lääkäriasemilla, lääketehtaiden välinehuoltoyksiköissä sekä elintarvikelaboratorioissa.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hae koulutukseen viimeistään su 27.11.2022.
Täytä TE-palvelujen hakulomake huolellisesti, sillä sen perusteella osa hakijoista kutsutaan soveltuvuustestaukseen. Soveltuvuustesti järjestetään tiistaina 13.12.2022 Seinäjoella. Varaa kalenteriisi päivä jo etukäteen.
Välinehuoltajan työ edellyttää huolellisuutta, järjestelmällisyyttä, tarkkuutta ja sorminäppäryyttä. Valintaperusteita ovat myös motivaatio, koulutuksen tarve ja opiskeluedellytykset.
Opiskelu tapahtuu suomen kielellä, joten kielitaitosi tulee olla riittävä niin puheen kuin kirjoittamisen osalta (B1.1. -taso tai YKI 3). Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut ohjataan kielitestiin.
Opiskelu alkaa maanantaina 9.1.2023, ja se kestää keskimäärin kaksi vuotta.

Hae tähän koulutukseen

Välinehuoltoalan perustutkinto (laajuus 180 osaamispistettä) sisältää kolme pakollista tutkinnon osaa:
- Välineiden puhdistaminen ja desinfiointi infektioiden torjuntatyössä,
- Välineiden pakkaamisprosessissa toimiminen ja
- Sterilointi osana infektioiden torjuntaa.

Valinnaisia opintoja 30 osaamispisteen verran. Niiden avulla voi syventää alakohtaisesta osaamista välinehuollossa. Lisäksi tutkintoon kuuluvat kaikille perustutkinnoille yhteiset tutkinnon osat.

Tutkinto on valmis, kun olet suorittanut sekä kaikki tutkinnon osat että yhteiset tutkinnon osat hyväksytysti. Koulutus kestää keskimäärin kaksi vuotta. Tutustu tutkintoon tarkemmin:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7584202/rakenne

Ennen kuin lähetät hakemusta, tutustu lakiin, jossa kerrotaan, millainen terveydentilasi tulee olla (OPH 5-2018). https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle
Sinun tulee arvioida omaa terveyttäsi ja toimintakykyäsi rehellisesti. Sinun tulee voida toimia työpaikalla niin kuin työpaikka edellyttää. Oppilaitoksella on oikeus kysyä sinulta terveystietoja hakeutumisen aikana.
Huomaa, että tuki- ja liikuntaelinsairaudet sekä ihoallergiat saattavat muodostua esteeksi alalla työskentelyyn.

Opiskelet oppilaitoksessa, työpaikalla ja itsenäisesti.
Heti opiskelun alussa kirjoitat yhdessä opettajan kanssa Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi eli HOKS. Siihen kirjoitetaan, mitä jo osaat ja missä ehkä tarvitset tukea.

Oppilaitoksessa on teoriatunteja, opintokäyntejä ja käytännön harjoituksia. Käytännön harjoituksissa suunnittelet ja toteutat erilaisia ohjaustilanteita sekä harjoittelet hoitotaitoja. Työharjoittelua on monessa eri työpaikassa.

Katso video, jossa Reetta kertoo opinnoistaan https://verkossa.sedu.fi/etusivu/valinehuoltoala/valinehuoltoalan-opiskelija-reetta-isomaa/

Lisätietoja

Lisätietoja työvoimakoulutuksen taloudellisista etuuksista
* Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15
TAI
* Suomenkielinen chat-koulutusneuvonta ma-pe klo 9-16:
https://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/puhelinpalvelut/puhelin_koulutusneuvonta/index.html

Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut myös
* Twitterissä: @TEpalvelutEPO
* Instagramissa: @tepalvelutepo

Lisätietoja
Kyllikki Anttila, p 040 830 4106, kyllikki.anttila(at)sedu.fi
Sedu Hakijapalvelut, p 040 830 2275, hakijapalvelut(at)sedu.fi

Jaa sivu: