Vanhustyön erikoisammattitutkinto Ikävalmentaja (EAT) (verkossa)

Sosiaali- ja terveysala

eKampus
Jatkuva haku
Verkko-opiskelu

Sinulle, joka kohtaat työssäsi palveluntarpeen arviointia ja toimintakyvyn edistämistä tarvitsevia ikääntyviä ihmisiä sekä heidän läheisiään tai työskentelet ennaltaehkäisevässä seniorityössä ja haluat syventää ammattitaitoasi ikääntyneen ihmisen ikävalmentajana.
Koulutus toteutetaan kokonaan verkko-opintoina ja se sisältää itsenäistä työskentelyä, tehtäviä ja verkossa tapahtuvaa oppimista. Opintojen suorittamisen edellytyksenä on tietokone, toimiva nettiyhteys ja kuulokemikrofoni sekä tietotekniset perustaidot. Henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelmassa kartoitetaan opiskelijan tietotekniset valmiudet ja oma näkemys opintojen suorittamisesta verkko-opintoina.

Ikävalmennuksen osaamisalan suorittaneena osaat kartoittaa ikääntyneen ihmisen elämänkulun ja toimintakykyisyyden sekä toimia erilaisissa toimintakyvyn edistämisen ydintyöprosesseissa myös ennaltaehkäisevästi alan säädöksiä ja suosituksia noudattaen. Osaat ohjata ikääntynyttä ihmistä ja hänen läheisiään arkiteknologian käytössä toimintakykyisyyden ja turvallisuuden edistämiseksi. Osaamisalan suorittaneena osaat ohjata ikääntynyttä ihmistä monipuolisissa verkostoissa sekä integroida työprosesseihin laadukkaan, tavoitteellisen, taloudellisen ja kestävän kehityksen mukaisen kehittämistyön. Saat myös valmiudet arvioida omaa osaamistasi sekä ammatillisia kehittymistarpeitasi. Tutkinto antaa sinulle valmiudet toimia ikävalmennuksen asiantuntijana toimimiseen, tutkintonimikkeenä Ikävalmentaja (EAT)

Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia (kts. sisältö tarkemmin). Täytä hakulomake huolellisesti. Ennen opiskelijaksi ottamista, jokaisen hakijan kanssa laadimme henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman.

Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Tutkintonimikkeen Ikävalmentaja (EAT) saat suoritettuasi koko tutkinnon 180 osp.

Ikävalmennuksen osaamisalassa pakolliset tutkinnon osat (120 osp)
Ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja mielekkään arjen tukeminen, 60 osp
Ikävalmentajana toimiminen, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat joista voit valita yhteensä 60 osp
Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukeminen, 60 osp
Ikääntyneen ihmisen elämänhallinassa ja riippuvuuksista irrottautumisessa tukeminen, 30 osp
Vanhustyön hyvinvoinnin koordinointi, 30 osp
Vanhustyössä vastuuhenkilönä toimiminen, 30 osp

Oppisopimusopiskelu on maksutonta.
Yksittäisen tutkinnon osan osallistumismaksu 140-170€ riippuen laajuudesta. Koko tutkinnon osallistumismaksu 480€
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea työllisyysrahastosta ammattitutkintostipendiä n. 400 €. Lisätietoja: http://www.tyollisyysrahasto.fi

Vanhustyön erikoisammattitutkinnossa keskeisenä teemana on oman työn ja vanhustyön kehittäminen, jolloin koulutuksen suorittaminen edellyttää työpaikkaa. Osoitat osaamisesi työpaikalla suoritettavilla näytöillä aidoissa työtehtävissä.

opettaja Tiina Kivinummi puh. 040 868 0179
asiakaspalvelusihteeri Tarja Horttana puh. 0406807123

Kysy myös mahdollisuudesta oppisopimukseen:
oppisopimus(at)sedu.fi, puh. 040 868 0627

etunimi.sukunimi(at)sedu.fi