Koulutuksen tavoitteena on suorittaa rakennusalan perustutkinto. Koulutuksessa saat vahvan perusosaamisen maarakennuskoneenkuljettajan työtehtäviin, lisäksi sinulla on mahdollisuus valita tutkinnon osat, jotka tukevat parhaiten omaa uraasi.

Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus korottaa B-ajokorttiluokan C-ajokorttiluokkaan ja hankkia kuljettajan perustason ammattipätevyys. Koulutus tapahtuu oikeissa työolosuhteissa, joten saat vankan pohjan käytännön osaamiseen. Työskentely alueen yritysten työmailla antaa sinulle ensimmäiset kontaktit myös mahdollisiin tuleviin työnantajiin.

Koulutuksen toteutuksessa huomioidaan aikaisempi alaan soveltuva koulutus ja alan osaaminen.

Tietopuolinen koulutus tapahtuu osoitteessa Lentokentäntie 7, Ilmajoen Rengonharjulla sekä Ilmajoentie 525, Ilmajoella. Käytännön työtehtävien koulutus tapahtuu oppilaitoksen työmailla sekä mahdollisesti yritysten mahdollisesti yritysten työmailla työpaikalla tapahtuvan oppimisen yhteydessä.

Maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisalassa pakolliset tutkinnon osat:
Rakennustyömaalla toimiminen
Maarakennuskoneiden kuljettajana toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan vähintään neljä:

• Rakennusten ulkopuolinen vedeneristys
• Piharakentaminen