Nuoren Mielen Ensiapukoulutus NMEA

11.08.2022 - 30.09.2022

Lähiopiskelu

Kenelle

Koulutus on kohdennettu sinulle, joka työssä tai harrastuksissa toimit lasten ja nuorten parissa.

Koulutuksen tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten mielenterveysongelmia, parantaa niiden varhaista tunnistamista, vahvistaa aikuisten valmiuksia ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa tai huoltajien kanssa sekä tarjota tukea ja apua.
NMEA-koulutuksessa tutustutaan arjen haasteisiin, jotka vaikuttavat lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin. Näitä voivat olla esimerkiksi netin käyttö, pelaaminen, koulukiusaaminen ja univaikeudet. Lisäksi perehdytään lasten ja nuorten tavallisimpiin mielenterveyden häiriöihin ja ongelmiin, joita ovat mm. masennus, ahdistuneisuushäiriöt, käytöshäiriöt ja itsetuhoisuus. Koulutuksessa pohditaan tapoja, joilla lasten ja nuorten mielenterveyttä voidaan vahvistaa sekä keinoja ongelmien ehkäisyyn.

Hakeutuminen

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 30.9.2022 mennessä.
Koulutus toteutuu, kun ilmoittautuneita on vähintään 16 henkilöä.
Koulutuksen hinta on 160 € / osallistuja (sis.alv). Hinta sisältää opiskelussa käytettävän kirjan.

Hae tähän koulutukseen Hae koulutukseen yrityksille

Ohjelma on viitteellinen ja painottuu osallistujien toiveiden ja tarpeiden pohjalta.
Lähikoulutuspäivä to 13.10.2022 sisältö:

klo 8.30–9.30
Ohjaajien ja osallistujien esittäytyminen
- Koulutuksen esittely: työskentelymuodot, materiaalit, verkkoympäristö
- Mielenterveyden ensiavun askeleet: lapset ja nuoret
- Mielenterveydestä huolehtiminen ja puheeksi ottaminen

klo 9.30–11:00
Mielen hyvinvoinnin haasteet arjen keskellä
- Alustus: Sosiaalinen media ja pelaaminen
- Toiminnallinen harjoitus: Tarina (5 erilaista) ja tähän liittyen parikeskustelu sekä yhteiskeskustelua
- Alustus: Aggressiivisuus
- Video ja keskustelua sen pohjalta

klo 11:00–12:00 Tauko

klo 12:00–13.30 Mielenterveyden ongelmat lapsilla ja nuorilla
- Alustus: masennus ja ahdistuneisuus
- Toiminnallinen harjoitus: Puheeksi ottaminen, rooliharjoitus ja reflektointi pienryhmissä
- Alustus: Itsensä vahingoittaminen, itsetuhoisuus
- Video ja keskustelua sen pohjalta

klo 13.30–13.45 Tauko

klo 13.45–15:00 Vaikeat kokemukset lapsen ja nuoren elämässä
- Alustus: Kiusaaminen
- Toiminnallinen harjoitus: Puheeksi ottaminen case-harjoitteiden avulla

klo 15.00-15.30 Verkkojakson ohjeistus, oppimisympäristö Moodle
- Kysymyksiä ja keskustelua.
- Päivän palaute

Lähiopetuspäivä on keskiviikko 13.10.2022 kello 8:30 – 15:30 Sedu Seinäjoki, Rastaantaival 2.
Koulutus koostuu yhdestä lähiopetuksen päivästä sekä Moodle-verkkokurssista. Koulutuksen laajuus on yhteensä 14 h, ja siitä saa Mieli ry:n myöntämän todistuksen.

Kouluttajana toimii mielenterveystyön opettaja Mervi Ropponen.

Opettaja, HTM, psykiatrinen sairaanhoitaja Mervi Ropponen, p. 040 680 7543, mervi.ropponen(at)sedu.fi
Kyllikki Anttila, p. 040 830 4106, kyllikki.anttila(at)sedu.fi