Takaisin

Sian leikkuukurssi

28.10.2022

Elintarvikeala

Seinäjoki, Törnäväntie 24
Lisäkoulutus
Koulutuksen ajankohta

28.10.2022 - 29.10.2022

Haun ajankohta

09.08.2022 - 30.09.2022

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu lihanleikkuusta kiinnostuneille tai harrastelijoille. Aikaisempaa kokemusta lihanleikkuusta ei tarvita, mutta ei siitä haittaakaan ole. Koulutuksessa tutustutaan lihanleikkuun anatomiaan, erilaisiin palalihoihin ja työvälineiden käyttöön sekä huoltoon.

Mitä saat

Koulutuksen aikana opit sian karkeapaloittelun ja erilaisten leikkaamisessa syntyvien lajitelmien määritelmät sekä palalihojen ja lajitelmien käyttötarkoituksia. Opit myös ruhon anatomiaa ja leikkuuveitsen käyttöä. Leikkaamotyöskentelyssä opetellaan käytännön työtä sen eri työvaiheissa sekä tarvittavien koneiden ja laitteiden sekä välineiden työturvallista käyttöä. Koulutuksessa perehdytään myös hyvään tuotantohygieniaan sekä pakkaamiseen käytännössä. Koulutuksessa hyödynnetään tietotekniikkaa ja etäyhteyksiä tarvittaessa sekä käytetään sähköistä koulutusmateriaalia.

Hakeutuminen

Hakeutuminen Sedun nettisivujen kautta, syyskuun loppuun 30.9.2022 mennessä. Koulutukseen valitaan max 18 osallistujaa, ilmoittautumisjärjestyksessä. Aikaisempaa kokemusta lihan leikkuusta ei tarvita. Hakijaan otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä.

Hae tähän koulutukseen Hae koulutukseen yrityksille

Koulutus sisältää 2 koulutuspäivää. Teoriaa käydään sekä alussa, että käytännön päivien aikana työskentelyn yhteydessä.

Pe 28.10.2022, klo 9–17 Aloitus, omavalvonta
Vastuukouluttaja Ilkka Pellinen, luokka ja työsali, teoria + käytäntö
1.Lähipäivä
• Koulutuksen yleiset asiat
• Liha-alan tuntemus, lyhyesti
• Omavalvonta ja hygienia
• Työturvallisuus
• Karkeapaloittelu ja keskiosan leikkuu

La 29.10.2022, klo 8-16, lihan leikkuu
vastuuohjaaja Ilkka Pellinen, työsali, käytäntö
2. lähipäivä
• Etu ¼ ja kinkun leikkuu
• Pakkaus

150 €

Lisätietoja

Ilkka Pellinen puh. 040 680 7210
sähköposti: etunimi.sukunimi@sedu.fi

Jaa sivu: